Dargeçitliler, sevilen kaymakamı gözyaşlarıyla uğurladı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde kurduğu sıcak ilişkiler sayesinde halkın gönlünde taht kuran Kaymakam Oğuzhan Bingöl, yeni görevine gözyaşlarıyla uğurlan

Mardin'in Dargeçit ilçesinde kurduğu sıcak ilişkiler sayesinde halkın gönlünde taht kuran Kaymakam Oğuzhan Bingöl, yeni görevine gözyaşlarıyla uğurlandı. Mardin Vali Yardımcılığı görevine atanan Oğuzhan Bingöl için Dargeçit Gazi Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen veda yemeğine 7'den 77'ye her kesimden yüzlerce kişi katıldı. Her yaştan ve her düşünceden Dargeçitlinin büyük ilgi gösterdiği yemekte birçok vatandaş ayakta kaldı.

İki yıl görev yaptığı Dargeçit'te devletin güler yüzünü vatandaşlara hissettiren Kaymakam Oğuzhan Bingöl, köylüsünden esnafına, çiftçisinden işçisine, gencinden yaşlısına, bürokratından memuruna kadar toplumun bütün kesimleriyle iyi ilişkiler kurmayı başardı. Yemeğe katılan vatandaşlar da ilk defa devletin şefkat elini hissettiklerini belirtti.

Onuruna düzenlenen yemekte konuşan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Tayinim Dargeçit'e çıktığında ablalarım ağladı. Çok zor bir bölgeye gittiğimi düşünüyorlardı. Şimdi çok farklı duygularla ayrılıyoruz. Ben buradaki dostluk ve sevgileri başka bir yerde kazanabileceğimi düşünemiyorum. Çünkü farklı bir kimyası olan, farklı bir insanlığı olan farklı bir kültürü olan Dargeçit insanıyla 2 yıl geçirme şerefine kavuştum." dedi.

"SİZLERE HİZMET ETMEK BİZİM BİRİNCİ VAZİFEMİZDİR"

Kaymakamlık makamına karşı özeleştiride bulunan Bingöl, "Bu bölgelere gönderildiğimiz zaman o olağan üstü yetkilerin verdiği sarhoşlukla, bu bölgenin bizim suyu hürmetimize oluşturulduğunu zannediyoruz. Bu da bizim millete olan görevlerimizi tam manasıyla yerine getiremememize sebep oluyor. Ben kişilik olarak Dargeçit'te bunu aşmaya çalıştım. Sizler olmasaydınız bizler burada yönetici olmazdık. Yani Devlet, size hizmet etmek şartıyla bizi bir makama layık gördü. Bize maddi ve manevi imkânlar sağlayarak bölgeye gönderen devlete borcumuzu yerine getirmek adına sizlere elimizden geldiğince hizmet etmek bizim birinci vazifemizdir. Sizler bizi 3–5 metre duvarların arkasında, korumaların eşliğinde, duygusuz insanlar olarak görebilirsiniz ama emin olun ki sokakta bir çocuğun 'merhaba abi' demesine herkesten çok bizim ihtiyacımız var. Bu anlamda bize burada hizmet aşkı veren sizlerin gösterdiği sevgidir. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"KAYMAKAMIN GELİŞİYLE VATANDAŞIN DEVLETE BAKIŞI DEĞİŞTİ"

Kanaat önderlerinden Mehmet Cüneyt Aksoy " Dargeçit için bir kazanımdı. Kaymakam beyin gelişiyle, Dargeçit'in devlete bakış açısı değişmiş oldu. İlk defa Dargeçit halkı bu kaymakam sayesinde devletimizin merhamet elini, şefkat elini görmüş oldu. İnşallah bundan sonraki kaymakamlar da aynı hizada olurlar." dedi

KAYMAKAMIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ

Kaymakamın en önemli özelliğinin Dargeçit halkının sorunlarını kendi sorunlarıymış gibi gördüğünü belirten Aksoy, "Halkı kendi ailesi gibi gördü. Her insan kendi derdiyle uğraşır, Sayın Kaymakamımız halkın ve ilçenin sorunlarıyla uğraştı. Mesaiden sonraki zamanından da halka ayırması ayrıca sevindirici gelişmeydi. Güzel ve kötü günlerde halkın yanında oldu. Taziyede, düğünlerde bulundu. Bu durum özellikle Güneydoğu açısından çok önemlidir. Bu halk için bir onurdur, gururdur, şereftir." şeklinde konuştu.

Kaymakam Bingöl'ün görevini tam manasıyla yerine getirdiğini vurgulayan Aksoy " Halka olan bakış açısı çok farklıydı. Kaymakam Bey'in şu özelliği vardı. Vatandaşlardan kime sorarsanız sorun 'Kaymakam beni çok seviyor' derdi. Herkesi sevdi, herkesi kucakladı. Burada da hakem gibi olunca herkes Kaymakam'a koştu ve derdine derman aradı." ifadelerini kullandı.

Aksoy, gelecek kaymakamların da bu stratejiyle çalışmasını umduklarını söyledi.

Veda yemeğinde Kaymakam Oğuzhan Bingöl'ün yanı sıra, Belediye Başkanı Süleyman Asan, Emniyet Amiri Feyzullah Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Cengiz, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, esnaf, çiftçi, öğrenciler hazır bulundu. Program Kaymakam Bingöl'e plaket verilmesiyle son buldu.