Bor Belediyesi Zabıta ekipleri Ramazan öncesi denetimlerini artırdı

Bor Belediye Zabıta Amirliği ekiplerinin oluşturduğu denetim ekibi; yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla halkın sağlıklı ve hijyenik gıda maddeleri tükete

Bor Belediye Zabıta Amirliği ekiplerinin oluşturduğu denetim ekibi; yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla halkın sağlıklı ve hijyenik gıda maddeleri tüketebilmeleri için kasap, lokanta ve otel gibi işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı.

Denetimlerde umuma açık sıhhi müesseseleri de denetleyen ekipler, işyerlerinin temizliği, satılan ürünlerin kalite ve son kullanma tarihleri, resmi belge kontrolü ve ammeye ait alanların işgal edilmesi gibi konularda incelemelerde bulundu. Denetim ekipleri ayrıca, semt pazarlarında pazar esnafını ve satılan ürünleri de denetleyerek vatandaşlara hijyenik ölçülerde tüketim imkanı sağlamaya çalışıyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte denetimleri bir kat daha artırdıklarını dile getiren Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, "Bor Belediyesi Zabıta Amirliği'ne bağlı ekipler günlük denetimlerde bulunmaktalar. Resmi ve bayram tatilleri dahil, haftanın her günü mesai yapan ekiplerimiz ilçede bulunan sıhhi müesseseleri kontrol etmektedir. Semt pazarları, kaldırımlar ve ammeye ait olan yerlerin de kontrol edildiği çalışmalar sabahın erken saatlerinde başlıyor. Ekiplerimiz her sabah fırın, kasap, bakkal ve market gibi alışveriş yerlerini denetlemekte ve insan sağlığına uygun olmayan ürünler ve satıcıları hakkında gerekli kanuni işlemler yapmaktadır. Amacımız, ilçe halkının sağlıklı ve huzur içinde alışveriş yapmalarına yardımcı olmaktır." dedi. Erat, ayrıca, Ramazan ayı boyunca denetimlerin süreceğini ifade etti.