Bergama'da sivil toplum kuruluşları Türkiye'nin aydınlık geleceği için 'evet' diyecek

İzmir Bergama'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri Bakırçay Sanayici ve İş adamları Derneği'nde (BASİAD) bir araya gelerek Türkiye'nin aydınlık gelec

İzmir Bergama'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri Bakırçay Sanayici ve İş adamları Derneği'nde (BASİAD) bir araya gelerek Türkiye'nin aydınlık geleceği için 12 Eylül'deki referandumda evet diyeceklerini söyledi. BASİAD'ın organizatörlüğünde toplanan Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği (BEGDER), Bergama Köyleri Derneği ve Bergama Gönüllü Anneler Derneği düzenledikleri basın toplantısında referandumda 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Toplam 163 üyeleri bulunan dernek adına basın açıklamasını BASİAD Başkanı İsmail Birol yaptı. Referandum paketini iyi incelediklerini anlatan Birol, evet demek için 40'a aşkın nedenin olduğunu söyledi. Türk milletinin lehine olan bu 40 maddeyi çoğaltarak halka dağıtacaklarını anlatan Birol, "Bir çok insanımız neyi oylayacağını bilmiyor. Bu anayasa değişikliği partiler üstü bir mesele. A Parti, B parti meselesi değil. 28 yıldır değiştirilemeyen bir anayasa bugün bu hükümete nasip olacak. Başka bir parti de aynı uygulama için adım atsaydı onunda arkasında olurduk. Dolayısı ile referandum geleceğimiz için büyük bir fırsat, bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Hayır diyenlerin değişiklik paketini iyi incelediklerinde memleket için ne kadar önemli olduğunu gereceklerdir." dedi.

Kendisinin bir eğitimci olduğunu belirten BEGDER Başkanı Mehmet Uzel ise Anayasa değişiklik paketini bütünüyle incelediklerini belirterek, bu pakette memurların talep ettiği haklar olduğunu, önlerine sunulan bu altın tepsiye evet diyeceklerini kaydetti.

Öte yandan BASİAD Başkanı Birol, bereket ve mağfiret ayının başlamasıyla sosyal sorumluluk projesi kapsamında 12 yıldır devam ettirdikleri Ramazan çadırını bu yıl da eski garajda ihtiyaç sahibi insanların hizmetine sunacaklarını duyurdu. Burada her gün bin kişiye iftar vereceklerini açıklayan Birol, hayırsever vatandaşlardan destek istedi. Bir kişilik yemek ücretini 3 lira olarak belirlediklerini ifade eden Birol, hayırseverlerin bu iftar çadırına sahip çıkmalarını istedi.