Belediye başkanının bulduğu yaralı martı tedavi edildi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın yaralı halde bulduğu martı, Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'nde yapılan müdahaleyle tedavi edildi. Olta yuttuğ

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın yaralı halde bulduğu martı, Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'nde yapılan müdahaleyle tedavi edildi. Olta yuttuğu belirlenen martı hemen ameliyata alınarak boğazındaki kancalı olta çıkartıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ailesiyle deniz kenarında yürüyüş yaparken yaralı bir martı buldu. Deniz kenarında can çekişen martıyı gören Saatcı, martıyı alarak hemen Hayvan Bakım Merkezi'ne götürdü. Balıkçıların denizde bıraktığı oltayı yutan ve yemek borusuna takılan olta ile yaşam mücadelesi veren martıya ilk müdahaleyi Veteriner Hekim Emre Kangal yaptı. Martıya anestezi uygulayarak bayıltan Veteriner Emre Kangal, daha sonra yaptığı müdahale ile hayvanın yemek borusunun alt kısmına saplanan olta kancasını ve misinayı çıkardı. Yaklaşık bir saat sonra kendine gelen martı, yarasının iyileşmesi amacıyla iki gün boyunca Fethiye Hayvan Bakım Merkezi'nde ilaç tedavisi yapılarak kontrol altında tutulacak. Yaralı martı tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakılacak.

Martıya başarılı bir operasyon gerçekleştiren Veteriner Hekim Emre Kangal, başından sonuna kadar operasyon sürecini anlattı. Kangal, martının geldiği sırada nefes almakta güçlük çektiğini ifade etti. Kangal, "Martımız balıkçıların denizde bırakmış olduğu oltayı yutmuş. Eğer bu martı buraya gelmemiş olsaydı, beslenemeyecekti ve ilerleyen zamanlarda olta kancasının küflenmesi ile enfeksiyon kaparak ölecekti. Kendisine zarar vermeden kancayı ve içerideki misinayı çıkarttık. Kanca çıkartılırken oluşan yaranın iyileşmesi için antibiyotik ilaç tedavisi yapılacak. İki gün sonra da martıyı kendi yaşam alanına serbest bırakacağız." dedi.