Başbakanlık önünde tek kişilik protesto: Yargıdan kaçan, teslim olmayan korkak generaller istemiyorum

Ankara'da kendini araştırmacı-şair olarak tanıtan Oktay Avcu isimli vatandaş, "Maaşlarını vergilerini ödediğim, yargıdan kaçan teslim olmayan korkak g

Ankara'da kendini araştırmacı-şair olarak tanıtan Oktay Avcu isimli vatandaş, "Maaşlarını vergilerini ödediğim, yargıdan kaçan teslim olmayan korkak generaller istemiyorum. Askerlerin emrinde bir iktidar istemiyorum" pankartı açarak Başbakanlık önünde eylem yaptı. Basın açıklaması sırasında bazı vatandaşlar Avcu'nun üzerine yürüdü. Vatandaşlar polis ekiplerinin araya girmesiyle uzaklaştırıldı. Açıklamasını bitiren Avcu, yanında getirdiği dilekçeyi Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a verilmek üzere görevlilere teslim etti.

Vergi ödeyen vatandaşlar adına eylem gerçekleştirdiğini belirten Avcu, önce Başbakanlık çiçekçiler girişinde eylem yapmak istedi. Polis ekipleri Avcu'ya burada eylem yapamayacağını söyleyerek, Avcu'yu Başbakanlık Milli Müdafaa Caddesi Güvenpark köşesine götürdü. Avcu burada, "Maaşlarını vergilerini ödediğim, yargıdan kaçan teslim olmayan korkak generaller istemiyorum. Askerlerin emrinde bir iktidar istemiyorum" pankartı açtı. Bu ülkeye yıllarca vergi ödeyen bir vergi mükellefi olarak açıklama yaptığını belirten Avcu, Balyoz eylem planı kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan üst rütbeli 102 askeri personelin tutuklama itirazlarının kabul edilmesini protesto etti.

Yargı üzerinde yapılan baskıyı çifte standart olarak niteleyen Avcu şöyle devam etti: "Bu uygulama askere ayrı, bürokrata ayrı, halka ayrı yargı tutumunun en açık, en net örneğidir. Yakalama emri çıkartılmış, teslim olmayan, yargıya güvenmeyen, sıkıştığında askeri hastanelere, orduevlerine saklanan, çürümüş, ıskartaya ayrılmış, rüzgardan etkilenen, subaylar, generaller, ordu komutanları istemiyorum. Kendi köylüsünü terörist zannedip öldüren, teröristi kaçakçı zannedip görmezden gelen katillere bunlar iyi çocuk diyen, ordu ve askeri istemiyorum."

Avcu, açıklama yaptığı sırada açtığı pankartı gören bazı vatandaşlar, Avcu'nun üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Vatandaşlar polis ekiplerinin araya girmesiyle bölgeden uzaklaştırıldı. Vergi ödeyen bir T.C. vatandaşı olarak subayların yakalarındaki rozetleri hak etmediğini belirten Avcu, rozetin derhal sökülmesini ve bu subayların ordudan ihraç edilmesi gerektiğini savundu. Avcu, daha sonra yanında getirdiği dilekçeyi Başbakanlık görevlilerine teslim etti.