Ankara'da Dikimevi Meydanı'nın adı 'Kore Mehmetçik Meydanı' oluyor

Türkiye ile Güney Kore arasında dostluk ilişkileri ilerliyor. 2010 yılının Kore Savaşı'nın 60. yıldönümü etkinliklerinde farklı programlar gerçekleşti

Türkiye ile Güney Kore arasında dostluk ilişkileri ilerliyor. 2010 yılının Kore Savaşı'nın 60. yıldönümü etkinliklerinde farklı programlar gerçekleştirilirken, dostluk ilişkilerini pekiştirecek çalışmalara da imza atılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Başkent'in önemli yerlerinden Dikimevi Meydanı'nı Kore Mehmetçik Meydanı olarak değiştirilmesine karar verdi. İsimlendirme Komisyonu'nda Ahmet Tunç başkanlığında oluşturulan raporda, Güney Kore'nin başkenti Seul ve Ankara arasında kurulan kardeşlik ilişkisine dikkat çekilerek, "Kahraman Mehmetçiğimizin anısını yaşatmak amacıyla Çankaya ve Mamak ilçe sınırlarında bulunan Dikimevi Meydanı alanı olarak bilinen alanın 'Kore Mehmet Meydanı' olarak isimlendirilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Kore Savaşı'nın çağrıştıran bir ismin Ankara'da bir cadde veya meydana verilmesiyle ilgili karar alınması için teklif verildi. İsimlendirme Komisyonu da çalışmalarını tamamlayarak, ismin verileceği yerin meydan olmasına karar verdi. Raporda, "İçinde bulunduğumuz 2010 yılında Kore Savaşı'nın 60. yıl dönümü ile ilgili birçok etkinlik gerçekleştirilecektir. Kore Cumhuriyeti ve ülkemiz arasında var olan ve giderek güçlenen dostluk ve iyi ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacak bu etkinliklerin bir kısmı, derneğimiz ile Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin eşgüdümü ve işbirliğinde yapılacaktır." denildi.