Erzurum'da Organik Sebze Ve Meyve Festivali

Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Ayvalı köyünde düzenlenen organik sebze ve meyve festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Ayvalı köyü Kurunlar mevkiinde bu yıl ilki düzenlenen festivalde köyde tamamen organik olarak üretilen sebze, meyve, pestil ve pekmez ürünleri tanıtıldı. Yöresel organik Meyve, Pekmez ve Pestil Festivaline çok sayıda davetli katıldı. Ürünlerin sergilendiği festival alanında yapılan birbirinden ilginç aktiviteler davetlilere unutulma bir gün yaşattı.
Davetlilere ikram edilen pekmezleri sivri biberlerle yiyen davetliler renkli görüntüler oluşturdu. Pekmez tadan davetliler daha sonra organik sivri biberleri pekmeze banarak yediler. Tamamen organik olarak imal edilen sebze ve meyveler davetlilerden yoğun ilgi gördü.
Festivalin açılış konuşmasını yapan öğretmen Osman Aksoy, bu yıl ilkini düzenledikleri festivali gelenekselleştirerek devam ettireceklerini söyledi. Amaçlarının ürünlerin tanıtımının yanı sıra birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu anlatan Aksoy, katılımcılara teşekkür etti.
Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise, Ayvalı köyünün Oltu ve çevresinin meyve ambarı olduğunu söyledi. Köy muhtarı Mustafa Albayrak ise, köyde üretilen ürünlerin tamamen organik olduğunu ifade ederek suni gübre dahi kullanmadıklarını belirtti.
Festivalde yapılan açık artırmada bin 600 TL ödeyen Kasım Şimşek festival ağası seçildi. Festival alanında katmer pişiren köylü kadınlar ve organik ürünlerini sergileyen köylüler adeta bir karnaval havası yaşattılar. Festival yapılan ikramların ardından katılımcıların halay çekmesi ve gönüllerince eğlenmesiyle akşam saatlerine kadar devam etti.