Edirne'de paralarını alamayan doğalgaz hattı döşeyen işçilerden tepki

Edirne şehir merkezindeki doğalgaz hattı döşeme çalışması kapsamında, 6 aylık süre için çalışmaya gelen işçiler yaklaşık 41 günden bu yana maaş alamıy

Edirne şehir merkezindeki doğalgaz hattı döşeme çalışması kapsamında, 6 aylık süre için çalışmaya gelen işçiler yaklaşık 41 günden bu yana maaş alamıyor.

Doğalgaz altyapısında çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle adına çalıştıkları firmaya tepki gösterdi.

Alacaklarını tahsil etmek amacıyla yaptığı başvurular sonuçsuz kalan işçiler, TOKİ yolu üzerinde bulunan çalışma sahasına gelerek firma yetkililerine tepki gösterdi.

İşçiler adına açıklama yapan Göksel Metin, arkadaşlarının, çalıştığı günden bu yana kendilerine bir kuruş para ödenmediğini kaydetti. Metin, "Buradaki arkadaşlar mağdur durumda. Şu anda işi durdurup nereye giderseniz gidin denildi. Çalışanların bir çoğunun sigortası da yapılmadı. Burası Türkiye ve hiç kimse sahipsiz değildir. Sabah saat 07.30 gibi çalışmaya başlıyorlar, gece 01.00'e kadar devam ediyorlar." dedi.

İşçilerin sahipsiz olmadığını belirten Metin, hafta içi mesai saatinin başlamasıyla birlikte işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için ilgili yerlere başvuruda bulunacaklarını dile getirdi.

İşçiler ayrıca, parasını alamadıkları gibi işten çıkarılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunduklarını ifade ettiler.