Bahçeli pankart krizinin yaşandığı Aydın'da

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), referanduma hayır mitinglerine "Sen açıldıkça anamız ağlıyor" pankartının indirildiği Aydın'dan başlama kararı almıştı. Devlet Bahçeli bugün Aydın'da düzenlenen mitigde konuştu. Bahçeli konuşmasında açılım süreciyle ilgili hükümete sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Aydınlılardan referandumda 'hayır' oyu ver...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), referanduma hayır mitinglerine "Sen açıldıkça anamız ağlıyor" pankartının indirildiği Aydın'dan başlama kararı almıştı. Devlet Bahçeli bugün Aydın'da düzenlenen mitigde konuştu. Bahçeli konuşmasında açılım süreciyle ilgili hükümete sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Aydınlılardan referandumda 'hayır' oyu vermesini istedi. MHP'nin Aydın İstasyon Meydanı'nda düzenlendiği, "Ülken İçin Bir Hayır Yeter" adlı miting öncesinde, iki hafta önce Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla polis ekiplerince parti binasından indirilen, "Sen açıldıkça analarımız ağlıyor" yazılı pankart, "Baskılar ülkücüleri yıldıramaz, zalimlerle hesabımız var, sen açıldıkça analarımız ağlıyor" ifadeleriyle binaya asıldı.

MHP İl Başkanlığı ve Aydın Valiliği arasında gerginlik konusu olan pankartın ifadelerini ve fotoğrafını taşıyan t-shirtlerden 10 bin adet bastıran MHP İl Başkanlığı, bunları mitinge katılanlara dağıttı.

Mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin sloganlarına, afişlerine el uzatma hevesi ve çabasının beyhude olduğunu belirtti.

Milli kimliğini korumak isteyenlerin İstasyon Meydanı'nda toplandığını ifade eden Bahçeli, "Bölünmeye hayır, teröre hayır, ayrışmaya hayır, açılıma hayır, açlığa hayır, AKP'ye hayır demek için bu meydanda buluştuk. Rengini, şehitlerimizin kanından almış ay yıldızlı bayrağımızın solmasını, fitneyle kardeşliğin bozulmasını sineye çekemeyiz demek için burada buluştuk. Açılım denen yıkıma hayır diyenler buradadır" diye konuştu.

AK Parti'nin 8 yıldır iktidarda olduğunu söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
"Dile kolay kaybedilmiş koca 8 yıl, bugün karşınızdaki manzara, yoksullaşan, fakirleşen ve küçülen, işçisi, çiftçisi, köylüsü, emeklisi, esnafı çökmüş, işsizliğin ve açlığın pençesine düşmüş milyonların yaşadığı bir Türkiye'dir.

Bugün karşımızdaki manzara, milli ve manevi değerleri çatıştırılan, beraberlik ve birlik ruhu yara almış, ahlakı yozlaşmalara saplanmış bir Türkiye'dir. Bugün karşımızdaki manzara, yolsuzluk ve hırsızlığın kök saldığı, iktidarın kanunsuzluk batağına saplandığı, dört koldan soyulan bir Türkiye'dir.

Bugün karşımızdaki manzara, kanlı terörün tırmandığı, hükümetin teröristle pazarlık başlattığı, bölücülüğün başbakanlık ağzından siyasete taşındığı, ihanetin demokratikleşme denilerek piyasaya sürüldüğü, işbirlikçi kuşatma altında milli varlığına kastedilmek istenen bir Türkiye'dir.

Bugün karşımızdaki manzara, birliği ve varlığı tehdit edilen, aşağılanan, kuruluş esasları yıkılmak istenen bin yıllık kardeşliği hedef alan etkin ayrışma ve çatışma ortamına sürüklenen, parçalanmak ve bölünmek istenen bir Türkiye'dir.

Türkiye, her yönden kuşatılmaktadır, milli kimliğimiz tartışılmaktadır, devlet yapımız sorgulanmaktadır. İhanet sokak sokak kol gezmektedir. AKP her anlamda teslim olmuştur, Irak'ta aşiret reislerine, dağlarda teröristlere, Kıbrıs'ta Rumlara, tarihte Ermenilere, sokakta bölücülere teslim olmuştur. Sıra Türkiye'yi teslim etmeye gelmiştir."

"İşportaya indirilen siyaset..."

Bahçeli, Türkiye'nin teslim edilmesine izin vermeyeceklerini, AK Parti'nin Türk milletinin merhametine asla sığınamayacağını ve yaptıklarının hesabını millet önünde tek tek vereceğini, "tezgah altı ilişkiler ile kirlenen siyasetin ve işportaya indirilen siyasetin" bedelini ödeyeceğini ifade etti.

Bahçeli, konuşmasında, şunları kaydetti:
"MHP olarak bunun hesabını biz soracağız, bu hesabın ilki referandumda verilecek 'hayır' ile başlayacaktır. Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetleri adına açılım demiş, ihanet maskelenmiştir, nifak ve fesat sergilenmiştir, terörist kucaklanmıştır, şahadet aşağılanmıştır. Recep Tayyip Erdoğan açıldıkça eşkıya azmıştır, Recep Tayyip Erdoğan açıldıkça ihanet tırmanmıştır, Recep Tayyip Erdoğan açıldıkça şehitler artmıştır, analar ağlamıştır.

Geçtiğimiz günlerde 4 polis memurumuzu toprağa verdik. AKP'nin açılımı 4 can daha aldı, AKP açıldıkça 4 ana daha ağladı, AKP açıldıkça 4 evin feryatları daha yürekleri dağladı, ona da bölücü sanatçının 'Ağlama bebek' şarkısını söyleyerek, tekrarlamak düştü. Milletin aklıyla alay etmek düştü, şehidin ağlayan yavrusu onun ihmali, dizini döven ananın sorumlusu o, bebeği ağlatan sensin, katilini güldüren sensin. "

HABER DEVAM EDECEK...