Garanti Plaj Futbol Ligi

Türkiye Garanti Plaj Futbol Ligi'nin 8 takımdan oluşan Samsun etabı maçları Atakum plajında başladı.

Garanti Plaj Futbol Ligi
Türkiye'de ilk olarak 2006 yılında düzenlenen ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu branşın gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüğü Garanti Plaj Futbol Ligi'nin Samsun etabı maçları, Atakum sahilinde start aldı. Turnuva, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın yaptığı başlama vuruşu ile başladı.
Merzifon Belediyesi, Marina Beach Clup, Hut Bilgisayar, Atakum Belediyesi, Ladik Belediyesi, Dost Emlak, Us Danışmanlık ve Bakkallar Odası takımlarının katıldığı müsabakaların ilk maçı Merzifon Belediyespor ile Marina Beach Clup arasında oynandı.
12'şer dakika olmak üzere 3 devre halinde oynanan maçta 2 hakem görev alırken, Samsun etabının ilk maçını Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Türkiye Futbol Federasyonu Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven ve Samsunlu sporseverler izledi. Samsun etabının ilk maçında Marina Beach Clup, rakibi Merzifon Belediyespor'u 8-5 yendi. Kocaeli, Antalya, Hatay, Samsun, Giresun, Eskişehir, Sakarya, Muğla, Balıkesir, Van, Ordu, Kırklareli, Bitlis, Adana, Bursa, İzmir, Aydın'da oynanacak grup maçlarından sonra etap birincileri Türkiye finalinde mücadele edecek.