Bursa Kadın Platformu'ndan Rize Belediye Başkanı Bakırcı hakkında suç duyurusu

Bursa Kadın Platformu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa Adliyesi önünde toplanan Kadın Platformu¸ "Güneyd

Bursa Kadın Platformu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bursa Adliyesi önünde toplanan Kadın Platformu¸ "Güneydoğu'dan ikinci eş alınsın" sözü sebebiyle ile tartışmaya sebep olan Başkan Bakırcı'nın görevden alınmasını istedi. Platform, ardından da Rize Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Bursa Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bursa Kadın Platformu adına açıklama yapan Nursel Şengür, "Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın yaşadığımız çatışmalı sürecin sona ermesine dönük yaptığı 'tarihi, sosyolojik ve psikolojik' çözüm önerisi, özelde Kürt kadınları, genelde ise tüm kadınlar açısından cinsiyetçi ve ırkçı olduğu açıktır." dedi.

Başta AK Parti yetkili birimleri olmak üzere ilgili bakanlara seslenen Şengür, Bakırcı'nın görevden alınmasını talep etti. Şengür, "Halil Bakırcı'nın görevden alınmasının yetmeyeceğini bildiğimiz için Bursa Kadın Platformu olarak Rize Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere şikayet dilekçemizi Bursa Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na iletiyoruz. Belki Bakırcı'nın aklı başına gelir." diye konuştu.

'Kadınlar artık susmayacak', 'yaşasın kadın dayanışması' gibi sloganlar atan Bursa Kadın Platformu üyeleri, ardından sessizce dağıldı.