Türkiye-ırak Taekvondo Dostluk Müsabakaları Sona Erdi

Gaziantep'te, 3-4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Türkiye-Irak Taekvondo dostluk maçı müsabakaları sona erdi.

Gaziantep Kamil Ocak Kapalı Spor salonunda düzenlenen organizasyonda, iki ülke spor temsilcileri kazanmanın önemli olmadığını belirterek, önemli olanın kardeşlik bağlarının güçlenmesi olduğunu söyledi.
Bu tür organizasyonların Gaziantep'in tanıtımı ve gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu belirten Taekvondo İl Temsilcisi Veysel Döşüçukur, iki gün süren müsabakalarda, Irak Cumhuriyeti'nden gelen sporcuların hem misafirperverliği hem de sporcuların performanslarını görme fırsatı bulduklarını belirtti.
Gaziantep için çok güzel bir organizasyon olduğunu ifade eden Döşüçukur, "Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dostluk müsabakası olduğu için festival havası içinde olması gerekiyordu. Sporcu kalitesi üst düzeydeydi. Önümüzdeki senelerde daha geniş kapsamlı organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar ise hakemlerin uluslararası tecrübe kazanma fırsatı bulduklarını belirterek, "Bu organizasyonla uluslar arası tecrübe yakalamış olduk. Tüm hakemlerimizi bu organizasyonda görevlendirerek uluslar arası müsabakalara hazır olmalarını sağladık" dedi.
Gaziantep'te bulunmaktan ve gördükleri ilgi için tüm yöneticilere teşekkür eden Iraklı antrenör Ali Muhammed Arap da, "Müsabakalarda kazanmak veya kaybetmek önemli değildi. Önemli olan dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlenmesiydi. Gaziantep halkına ve tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bizde Bu gibi organizasyonları düzenleyerek Gaziantepli kardeşlerimizi ağırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.