Talas'ta Çalıçukur 10. Yayla Şenlikleri Yapıldı

Kayseri'nin Talas ilçesi Başakpınar Mahallesinde, Çalıçukur 10. Yayla Şenlikleri coşkuyla gerçekleştirildi.

Talas'ta Çalıçukur 10. Yayla Şenlikleri Yapıldı
Çalıçukur mevkiindeki şenliklere Başakpınarlı olan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tokgöz, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Şahin, davetliler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "Bizim kültürümüzde yayla şenliklerinin anlamı çok başkadır. İnsanlar yaşadıkları mekanların hemen yanı başlarında tebdil edecekleri bir başka mekanı oluştururlar. Binlerce yıllık tarihimizde, yerleşik hayata geçmeden önceki hayatımızı hep yayla hayatı olarak biliriz. Yerleşik hayata geçtikten sonra da yine yayla kültürü hep devam etmiştir. Yaylalar üzerine her zaman ağıtlar yakılmıştır, türküler söylenmiştir. Bunların hepsinde her zaman Türk kültürünün derin izlerini görürüz. 10. sunu kutladığımız Çalıçukur Yayla Şenlikleri'nde emeği geçen ve katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başakpınar Mahallemizde bu ayın 12'sinde arıtma tesisinin ihalesini gerçekleştireceğiz. Allah7ın izniyle TOKİ Projesini de hayata geçiriyoruz. Bunun için gerekli imar çalışmaları yapılmakta. Altyapı ve asfalt çalışmalarını hızla tamamlıyoruz. 3 mahallemize birden hitap edecek lise için çalışmalarımız sürüyor ve meydan düzenleme çalışmalarında sona yaklaştık. Sizler için kalıcı ve sağlıklı hizmetler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dedi.
Emniyet Genel Müdür Yardımıcısı Mehmet Tokgöz ise yaptığı konuşmada, "Şenliğe davet edilmekten dolayı bir Başakpınarlı olarak mutlu oldum. Bu tür organizasyonlar halkımızın birlik ve beraberliğini sergilemek için bir fırsattır. Kültürümüzü yaşatmak adına 10. Yayla Şenlikleri'ni gerçekleştiren, başta belediye başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi. Talas Kaymakamı Salih Bıçak ise konuşmasında, samimi bir ortamda böylesine kalabalık bir şenliğin geleneksel hale getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra 10. yayla şenliklerine katkı sağlayanlara teşekkür plaketleri verildi. Protokol üyeleri ve davetliler alana anı fidanları dikerek, bu geleneğin her yıl devam etmesini temenni ettiler. Yerel sanatçıların da sahne aldığı şenlikte, protokol üyeleri ve halkın da katılımlarıyla türküler söylendi, davul zurna eşliğinde halaylar çekildi.