Lüks arabanın zevkini yaşamanın bedeli

Her geçen gün büyüyen oto kiralama sektörü, müşterilerine sunduğu lüks otomobillerle geçici de olsa zenginliğin ve konforun tadını çıkarma imkanı sunuyor. Lüks otomobilleri kiralamanın bedeli:

Lüks arabanın zevkini yaşamanın bedeli
  Tü ; rkiye ' nin ö ; nde gelen oto kiralama şirketlerinden Business VIP Rental Genel Koordinatö ; rü ; Sina Karaer , AA muhabirine yaptığı aç ; ıklamada , otomobil kiralamanın son zamanlarda oldukç ; a yaygınlaştığını belirterek , lü ; ks segmentteki araç ; ların ise ciddi bir pazar oluşturduğunu sö ; yledi .

Bu ciddiyeti dikkate alarak girdikleri pazarda ö ; nemli bir yer edindiklerini ifade eden Karaer , gü ; nü ; mü ; zde adı bile ç ; ok az duyulan tü ; rdeki lü ; ks araç ; ları bile kiraya verebilir hale geldiklerini vurguladı .

Şirketlerine olan talebin her geç ; en gü ; n arttığını dile getiren Karaer , şö ; yle konuştu :

' ' Şu an elimizdeki en ekonomik araç ; gü ; nlü ; k kirası 130 lira olan Mini Cooper . En pahalı araç ; ise 4 bin 300 Avro ile Mercedes Maybach . İlk etapta bu rakamlar ç ; ok gibi gö ; rü ; nse de , kiralanan araca sahip olmak isteyen bir kişi , 1 milyon Avro ' ya yakın bir parayı gö ; zden ç ; ıkarması gerekiyor . O nedenle bizim verdiğimiz hizmet bir anlamda insanlara lü ; ksü ; n , konforun ve zenginliğin tadını geç ; ici olarak bile olsa yaşama fırsatı sunuyor . ' '

Karaer , kiralık taleplerine Tü ; rkiye ' nin her noktasından cevap verdiklerini bildirdi .

-KİRALAYANLAR ARASINDA Ü ; NLÜ ; LER DE VAR-

Sö ; z konusu lü ; ks otomobilleri kiralayan kişilerin arasında ü ; nlü ; lerin de bulunduğunu belirten Karaer , ' ' Bu kişilerin isimlerini vermek doğru olmayacak . Ama bugü ; n lü ; ks gece kulü ; plerinin ö ; nlerinde gö ; rdü ; ğü ; mü ; z , magazin dü ; nyasının yakından tanıdığı kişilerin kullandığı araç ; ların yarısından ç ; oğu aslında kiralık . Ama bu kişiler , araç ; ları uzun en azından 6 aylık kiralayıp , sü ; resi dolduğunda yenisini almayı tercih ediyor ' ' dedi .

Yaz aylarında cabrio modellerin , kışın ise ciplerin tercih edildiğini anlatan Karaer , yaz aylarında yurt dışından tatilcilerin de gelmesiyle fiyatların arttığını kaydetti .

- ' ' YA KAZA YAPARSAK? ' ' -

Araç ; kiralamak isteyenlerin ö ; zellikle orta gelir grubunun işlemler sırasından sıkç ; a ' ' Ya kaza yaparsak? ' ' sorusuyla karşılaştıklarını anlatan Karaer , trafik kurallarına uyan kullanıcıların olası kaza durumunda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını belirtti .

Araç ; ların tamamında rent a car sigortasının bulunduğunu bildiren Karaer , şunları kaydetti :

' ' Mü ; şterilerimizin hepsine araç ; ları teslim etmeden ö ; nce alkollü ; araç ; kullanmamaları ve hız kurallarına dikkat etmeleri konusunda ö ; zenle uyarılarda bulunuyoruz . Zaten sigortanın kabul edeceği , trafik kurallarına riayet eden herkes , kaza anında herhangi bir sıkıntı yaşamadan tahsis ettiğimiz yeni araç ; la seyahatine devam ediyor . Ancak alkol ve aşırı hız gibi durumlardan kaynaklanan kazalarda ise kullanıcı tü ; m masrafı karşılamak zorunda kalıyor . ' '

Araç ; ların tamamında GPRS sisteminin bulunduğunu , bu sayede de araç ; ların sü ; rekli olarak takip altında tutulduğunu vurgulayan Karaer , ' ' Ö ; zellikle hız konusunda ç ; ok dikkat ediyoruz . Ö ; yle ki , mevcut sistemden takip ettiğimiz araç ; ta hız sınırı ihlali belirlediğimiz an , kullanıcıyı uyarıyoruz . Buna rağmen hızlı kullanmaya devam etmesi halinde ise anlaşmayı feshederek , aracımızı yakalatıp geri teslim alıyoruz ' ' diye konuştu .

Şirketin kiraladığı lü ; ks otomobillerden bazılarının kira ü ; cretleri şö ; yle :

' ' Ferrari F430 3 gü ; nlü ; k bin 650 Avro , aylık 17 bin avro . Porshe Carrera S 3 gü ; nlü ; k bin 450 Avro , aylık 15 bin Avro . Mercedes S 320 CDI gü ; nlü ; k 900 lira . BMW 3 . 20 CL Cabrio 3 gü ; nlü ; k 295 lira . Audi R8 3 gü ; nlü ; k 560 avro . Cadillac Escalede gü ; nlü ; k 225 lira . Volkswagen Sricco gü ; nlü ; k 145 lira . Chrysler 300C gü ; nlü ; k 160 lira . Hummer H2 gü ; nlü ; k 345 lira . ' '

AA