Halk Dansları Ekiplerinden Posbıyık'a Ziyaret

17

Halk Dansları Ekiplerinden Posbıyık'a Ziyaret
17. Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri bir kısım etkinlik dolayısıyla ilçede bulunan Meksika ve Rusya Halk Dansları Toplulukları'nın Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı makamında ziyaret etti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ilk olarak Meksika Halk Dansları Topluluğu'nun yöneticilerini kabul etti. Ziyarette yaptığı konuşmada, Latin Amerika'dan kentlerine gelen Meksikalı dostlarını, Sevgi Barış Dostluk kenti Ereğli'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Posbıyık, festival etkinlikleri kapsamında yoğun günler geçirdiğinden, konuklarıyla çok fazla ilgilenemediğini kaydederek, bundan dolayı da üzgün olduğunu söyledi. Meksikalı misafirlerine zaman zaman espriler de yapan Başkan Posbıyık, her birine kartvizitini takdim ettiği misafirlerini sadece festival zamanlarında değil, Türkiye'ye gelmek istedikleri her an kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağını söyledi.
Başkan Posbıyık'a makamında gerçekleştirdikleri ziyarette kendi yörelerine ait çeşitli hediyeler takdim eden Meksikalı konuklar, Ereğli'de kaldıkları süre içerisinde çok değerli ve misafirperver insanlar tanıdıklarını ve kentimizde bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Ereğli insanının, vatandaşlarından farklı yönlerinin olduğunu belirten Meksikalılar, "Gittiğimiz plaj tesislerinde bile bize karpuz ikram ettiler. Nereye gidersek gidelim çok güzel duygularla karşılandık. Bu bizi çok mutlu etti" cümleleriyle duygularını dile getirirlerken, Ereğli'ye gelmeden önce Romanya'da gerçekleştirilen bir etkinliğe katıldıklarını, ancak ülkede, kentimizde gördükleri samimiyet ve sıcakkanlılığı göremediklerini kaydederek, bu duyguyla kendilerini ağırlayan Ereğli halkına Belediye Başkanı Posbıyık'ın şahsında teşekkür etti.
Gerçekleştirilen ziyaretin sonunda Meksika Halk Dansları Topluluğu üyeleri, gruplarının solistinin yeni çıkan solo albümünü Başkan Posbıyık'a hediye olarak takdim ederlerken, Başkan Posbıyık da kendilerine Ereğli'ye ait çeşitli hediyelerin yer aldığı birer çanta hediye etti.
Günün son ziyaret programında ise Ereğli'de birbirinden güzel etkinliklerde yer alan ve danslarıyla kendilerini izleyenleri büyüleyen Rusya Halk Dansları Topluluğu, Başkan Posbıyık'ı makamında ziyaret etti. Rusya'dan gelerek 17.Uluslararası Sevgi Barış ve Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'ne renk veren dostlarımıza teşekkür duygularını ileten ve kendilerini bundan sonraki yıllarda da kentimizde ağırlamaktan mutlu olacağını belirten Başkan Posbıyık, gerçekleştirdikleri gösteriler dolayısıyla da ekibin her bir elemanına Ereğli halkı adına teşekkür etti.