Bakan Ergin: Güçlü Türkiye için dayanışmayı öğrenmeliyiz

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin bulunduğu konum ile stratejik bir öneme sahip olduğunu, güçlü Türkiye'nin oluşması için omuz omuza verilmesi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'nin bulunduğu konum ile stratejik bir öneme sahip olduğunu, güçlü Türkiye'nin oluşması için omuz omuza verilmesi gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde Tosyalı Holding tarafından yaptırılacak olan Sevi Evleri'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Ergin, törende yaptığı konuşmasında "Büyük bir ülke olmanın büyük millet olmanın önemli bir şartı var. O da ulusal meselelerde büyük problemlerin çözümünde yan yana durabilmeyi başarabilmek, omuz omuza vermek gerekir." dedi.

Türkiye'nin bulunduğu zor bir coğrafyada dünyanın en büyük ve en stratejik kara parçasında onurlu, haysiyetli ve şerefli tarih oluşturmak için öteden beri mücadele verildiğini aktaran Bakan Ergin, "Bu mücadelenin sonunda hak ettiğimiz bu millet hak ettiği yere gelmiştir. Bizim bu coğrafyada bayrağımızı daha yukarıya taşımamız lazım. Farklı düşünce ve siyasi görüşlere sahip olabiliriz, insan olmamızın en tabi sonuçlarından biri bu. Ama ülkemizin, milletimizin önemli meselelerinde, içinden geçtiğimiz süreçte yaşadığımız sorunların aşılmasında omuz omuza vermeyi dayanışmayı başarmamız, büyük millet ve büyük ülke olmamızın temel koşuludur." sözlerini kaydetti.

Törene katılan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ise 100 çocuğun barınacağı ve Türkiye'ye örnek olacak bir kompleksin temelini atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İş adamı Fuat Tosyalı'nin ailesinin ve annesi Pervin Toysalı'nın adının ilelebet bu tesislerde yaşayacağını kaydeden Bakan Kavaf, "Proje İskenderun'un coğrafi yapısı ve iklim koşullarına göre belirlendi. Yaklaşık 4,5 milyon liraya yapılacak tesis Sosyal Hizmetler kurumumuza bağışlanacak." diye konuştu. Devlet Bakanı Kavaf sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın yarınlara güvenle bakabilen, kendilerini ifade edebilen, öz güveni gelişmiş, topluma ve insanlığa yararlı insan olarak yetiştirilmesi sorumluluğu içerisindeyiz. Ancak bu işler sadece devlete ait değil, toplumun her bir ferdine ait sosyal bir sorumluluktur. Sosyal hizmetler alanında çalışmalarımız hayırseverlerimizin de desteği ile dünya standartlarına uyacak şekilde hızla gelişmektedir."

Sevgi evlerinin bir yılda tamamlanacağı sözünü veren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Kimsesiz yavrularımız Hatay'da gönüllü ailelere verilmekte ve sosyal imkanlardan yoksun bir şekilde arzu edilen eğitim seviyesine ulaştırılamamaktadır. Bölgemiz şartlarına uygun, belki kendi çocuklarımıza sunamayacağımız imkanı sunacak bu projeyi geliştirdik. Bu projede hiçbir şeyden kaçınmadık. Yeter ki, annesiz ve babasız büyüyen çocuklar bu imkanlardan mahrum kalmasınlar." ifadesini kullandı.

İşadamı Tosyalı, sözlerine şöyle devam etti: "1 milyar doları aşan cirosu, 2 bin 500 den fazla kişiye istihdam sağlayan, 70'den fazla ülkeye 400 milyon dolar ihracat yapan Tosyalı sadece sanayi yatırımcısı değil, aile genlerimize işlemiş olan ilkemiz hayırseverlik özelliğimizle hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz. Sadece sanayiye ve üretime odaklanmıyoruz. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye için sosyal alanda da üretimler yapmayı kendimize şiar edindik. Bu topraklardan aldığımızı, yine bu topraklara vermek için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz."

Hatay Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde kalan kimsesiz çocuklar temel atma töreni öncesi hayırsever işadamı Fuat Tosyalı, annesi Pervin Tosyalı, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Adalet Bakanı Sadullah Ergin başta olmak üzere protokol üyelerine çiçek takdim etti.

Törene, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, AK Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, Abdulhadi Kahya, Fevzi Şanverdi, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve vatandaşlar katıldı.