İzmir'de 15 kg. esrar ele geçirildi, 10 kişi gözaltında

İzmir'de sokakta uyuşturucu madde satan torbacılara yönelik düzenlenen üç operasyonda, toplam 15 kilo 50 gr. esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak

İzmir'de sokakta uyuşturucu madde satan torbacılara yönelik düzenlenen üç operasyonda, toplam 15 kilo 50 gr. esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, sokaklarda uyuşturucu madde satışına yönelik yürüttüğü çalışmalarda, Karabağlar ilçesinde faaliyet gösteren bir grubu takibe aldı. Narkotik timleri, üç aylık çalışmanın ardından zanlıların kimliklerini belirleyerek harekete geçti. Önceden belirlenen adreslere eşzamanlı baskınlar düzenleyen ekipler E.T., M.V.E., M.K., E.A., M.T.K., T.G ve U.K. ile Ç.E. adlı kadını gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda ise "meşe" tabir edilen, satışa hazır birer içimlik, 750 gr. ağırlığında 95 adet esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların eğlence merkezi önleri, sokak araları gibi belirli noktalarda şifreli konuşmalarla esrar sattığı iddia edildi. Zanlılar, sorgularının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan Karabağlar'da A.Y. isimli kişinin evine operasyon düzenleyen polis 5 kilo 800 gr., Konak ilçesi Eşrefpaşa semtinde ise R.K.'ye gelen kargo paketinde 8 kilo 500 gr. esrar ele geçirdi. Her iki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.