Bakan Günay: Türkiye'ye gelen 27 milyon turisti memnun edebiliyoruz

Antalya'da tur operatörleri sahipleriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turistlerin ülkeden en iyi şekilde ayrılmaları konusunda uyar

  Antalya ' da tur operatörleri sahipleriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , turistlerin ülkeden en iyi şekilde ayrılmaları konusunda uyarılarda bulunduğunu söyledi .

Talya Otel ' de gerçekleştirilen ve birçok turizmcinin katıldığı basına kapalı toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Günay , Türkiye ' ye gelen 27 milyon turistin ülkeden memnun ayrılmasını istediklerini , bunu da başardıklarını açıkladı . Tur operatörleri sahipleri ile ' turistleri ne kadar memnun edebiliriz ' konusunu görüştüklerini ifade eden Günay , " Ülkemize çok sayıda turist geliyor . Bu turistlerin ülkemizden memnun ayrılması da bizi memnun ediyor . Sürekliliği sağlamak için yapacağımız şeyler var . " dedi .

Turizmcilerin kurallara bundan sonra daha çok dikkat edeceğini belirten Bakan Günay , " İyiyi ve kötüyü birbirinden ayıracaklar . Turizmin sürekli olmasını sağlamak için , Türkiye ' nin gelişmesinde sürekli olarak bir itici güç olmasını sağlamak için biraz acımasız olmak gerekir . Bunu daha önce , kazadan sonra da söylemiştim . İyi ve kötüyü birbirinden ayırmak için belki biraz daha kararlı davranmaya ihtiyacımız var . " şeklinde açıklamalarda bulundu .

Rehberlerle ilgili ve turizm yatırım işletmeleriyle ilgili yasa çıkarma çalışmaları olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Günay , bu konuları bakanlık olarak görüşerek tamamladıklarını , ekim ayında Parlamento açılınca Bakanlar Kurulu ' na sunacağını söyledi . Komisyona taşınmış ayrıca Yazma Eserler Yasası olduğunu hatırlatan Bakan Günay , arkeologlar , müze araştırmacıları ve kütüphanecilerin çalışma koşullarını iyileştiren bir teşkilat yasaları da olduğunu ifade etti . Günay , bu yasaları 2011 yazı gelmeden Meclis ' ten çıkarmayı düşündüklerini açıkladı .

BAKAN GÜNAY OTELDE AYAĞINI İNCİTTİ

Rehberlerle toplantısını bitiren ve otele doktor çağırttıran Bakan Günay , sabah saatlerinde tartı aletine çıkarken ayağını incittiğini açıkladı . Ayağını incittiği için doktorun geldiğini söyleyen Günay , ayağında çok önemli bir şey olmadığını , sabah çok dikkat etmediği için biraz ayağının morardığını , bu yüzden biraz sürterek yürüdüğünü belirtti .

Daha sonra Antalya Rehberler Odası ' na ait bir cafenin açılışına katılan Bakan Günay , açılışı gerçekleştirdikten sonra , rehber Müge ve Zeki Apalı ' nın 5 , 5 aylık bebeği Mert ' i kucağına alarak sevdi . Yaklaşık 5 dakika çocukla oynayan Bakan Günay ' ın moralinin oldukça yüksek olduğu dikkatlerden kaçmadı .