Yozgat'ta Bir Hastanın Böbreğinden 7 Santimlik Taş Çıkartıldı

Yozgat'ta bir vatandaşın böbreğinden 7 santim büyüklüğünde taş çıktı.

Yozgat'ta Bir Hastanın Böbreğinden 7 Santimlik Taş Çıkartıldı
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşayan Haşim Kurt (58) isimli vatandaşın böbreğinden 7 santim büyüklüğünde taş çıkartıldı. Böbreklerinde ağrı başlaması üzerine doktora giden Kurt, böbreğinde taş olduğunu ve amaliyat olması gerektiğini öğrendi. Daha sonra Yozgat Özel Şifa Hastanesi üroloji servisine müracaat eden Haşim Kurt, Uzman Dr. Buğra Keseroğlu tarafından ameliyata alındı. Yapılan başarılı ameliyat sonrası Kurt'un böbreğindeki 7 santim uzunluğunda, 2,5 santim genişliğinde taş çıkartıldı.
Ameliyatı yapan Uzman Dr. Buğra Keseroğlu, hastanın böbreğindeki taşın fazla ağrı yapan cinsten olmadığından dolayı hastanın bugüne kadar fark edemediğini belirterek, "Hastamız böbreğinde taş oluğunu öğrenince hastanemize müracaat etti, biz de başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirerek taşı çıkardık" dedi.
Hasta Haşim Kurt, bundan 1,5 ay önce böbreğinde ağrıların başladığını belirterek, "Doktora gittim, onlar da böbreğimde taş olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ben de Yozgat Özel Şifa Hastanesi'ne geldim ve ameliyat oldum. Ameliyat sonrası böbreğimden çıkan taşı görünce çok şaşırdım" diye konuştu.