Tekkeköy Belediyesi'nden Doğayı Korumaya Destek

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde belediye tarafından ambalaj atıklarının doğayı kirletmemesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması için geri dönüşüm projesi kapsamında çalışma başlatıldı.

Ülke ekonomisi için değerli olan ve çevreyi kirleterek de büyük zarar veren kağıt, plastik, metal ve camlardan oluşan atıkların kaynağında ayrı toplanması için çalışma başlatıldı. Belediye tarafından Tekkeköy sınırları içerisine geri dönüşüp sepetleri konulmaya başlandı. Bugün başlanılan çalışmalar kapsamında bir ay içinde 100 adet geri dönüşüp sepetinin muhtelif yerlere yerleştirileceği öğrenildi. Tekkeköy Belediyesi'nin geri dönüşüm projesi kapsamında lisanslı firma olan Güven Atık Toplama ve
Değerlendirme San.Tic.Ltd.Şti. ile anlaşma sağlanırken, firmanın görevlileri mahalle mahalle dolaşarak esnaf ve vatandaşları bilgilendirdi. Bilgilendirme çalışmalarına çevre mühendisi öğrencileri de katıldı. Tekkeköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Adnan Demirhan, çalışmaları bizzat yerinde inceleyerek, "Ambalaj atıklarının kaynağında toplanması amacıyla yaptığımız çalışmalara vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" dedi.