İnci Sözlük Facebook İspanya sayfasına saldırdı

İnci Sözlük Facebook saldırıları globalleşti. İnci Sözlük üyeleri şimdi Facebook İspanya sayfasına saldırıyor.

İnci Sözlük Facebook İspanya sayfasına saldırdı
İnci Sözlük üyelerinin Facebook’a saldırdığını sizlere daha önce aktarmıştık. Tahmin edeceğiniz üzere yeni bir saldırı durumu söz konusu. Lakin bu sefer saldırı sadece Facebook’un Türkçe sayfasına değil. Yine Tercüme sayfasındaki açıktan yararlanan İnci Sözlük üyeleri bu sefer İspanyol tercüme bölümüne saldırdı.

İspanyolca Facebook kullanan birçok insan profillerine giriş yaptıklarında her yerde İnci kelimesiyle karşılaştı. Bu saldırı İspanyol basınında büyük yankı uyandırdı.

İspanya’nın en önde gelen basın mercileri durumu “Facebook tercüme sayfasını kaybetti” şeklinde manşet geçerek okuyucularına aktardı.

İnci kelimesinin geçtiği ve içerisinde ağza alınmayacak küfürlerin olduğu cümleleri ilk gören İspanyol kullanıcılar, direk “Facebook hacklendi” şeklinde girdileriyle durumun daha da büyümesine sebep oldu.

İnci Sözlük Facebook İspanya sayfasına saldırdı

Sadece bu kadarla sınırlı kalmayacak olan sözlük üyeleri, kendi aralarında "Her gün ayrı bir dil sayfasına saldıralım" diyerek planlar kuruyorlar...

İnci Sözlük’ün saldırıları git gide büyüyor. Yerinde duramayan bu grubun yakında dadanmadığı kimse kalmayacak. Yetkililerin ne yapacağı merak konusu.