Hatay Valisi Lekesiz'den Dörtyol'a girmeyen BDP'lilere teşekkür

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sağduyulu hareket ederek yüksek olan tansiyonu daha da yükseltmemek adına Dörtyol ilçesine girmeden geri döndükleri i

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, sağduyulu hareket ederek yüksek olan tansiyonu daha da yükseltmemek adına Dörtyol ilçesine girmeden geri döndükleri için BDP'lilere teşekkür etti. Lekesiz, "Önümüzdeki süreçte bu heyet yaşanan kundaklamadan dolayı BDP ilçe başkanına geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak." dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Lekesiz, kamu düzenini ciddi derecede tehdit edici gelişmeler olabileceği kaygısını taşıdıkları için il idaresi kanununun 11-c maddesine göre BDP genel başkanı ve beraberindeki heyetin Dörtyol'a yapacağı ziyaretin gerçekleşmemesi yönünde karar alındığını hatırlattı. BDP'lilerin sağduyulu hareket ettiğini vurgulayan Vali Lekesiz, "Memnuniyetle belirtmek gerekir ki, BDP'liler bu kararımızı olgunlukla karşıladılar ve kendi aralarında konuşarak geri dönmeye karar verdiler. Sergiledikleri sağduyulu davranışları için kendilerine çok teşekkür ettim." dedi. İçerisinde bulunulan dönemde sağduyuya en çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Lekesiz, "Bundan sonrası için düne göre herkesin daha özen göstermesi gerek. Hepimiz daha duyarlı, dikkatli ve sağduyulu olmalıyız. Kırılan camları takarız. Önemli olan kırılan kalpleri onarmak. Kırılan kalpleri kazanmamız gerekir." ifadelerini kullandı.

Dörtyol Kaymakamı başkanlığında ilçedeki partililer sivil toplum ve kamu kuruluşları arasında toplantı yaptıklarını dile getiren Vali Lekesiz, şunları söyledi: "Önümüzdeki süreçte bu heyet yaşanan kundaklamadan dolayı BDP ilçe başkanına geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. Yapılan eylemden duydukların rahatsızlığı iletecekler. Esnaflarımızdan zarar görenleri telefi edeceğiz. Hoş görü sofrası kuracağız ilçedeki her kesimden kişiler katılacak. İnşallah burada yaşanan bu gerginliği en kısa sürede bitireceğiz."