Her Yıl 800 Avukat Mesleğe İlk Adımını Atıyor

Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel, avukatlık mesleğinin Türkiye'de istenilen seviyede olmadığını ifade ederek, her yıl üniversiteden yüzlerce avukatın mezun olmasına karşın sadece 600-800 avukatın mesleğe ilk adımını atarak, görevine başladığını söyledi

Her Yıl 800 Avukat Mesleğe İlk Adımını Atıyor
Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel, avukatlık mesleğinin Türkiye'de istenilen seviyede olmadığını ifade ederek, her yıl üniversiteden yüzlerce avukatın mezun olmasına karşın sadece 600-800 avukatın mesleğe ilk adımını atarak, görevine başladığını söyledi.
Hukuk Fakültesi'nden mezun olarak, stajlarını tamamlayan ve artık mesleği icra etme noktasına gelen biri bayan toplam 6 avukat, Mersin Barosu'na üye olarak kabul edildi. Söz konusu avukatlar için de baroda küçük bir tören gerçekleştirildi. Burada konuşan Baro Başkanı Hulki Özel, yeni üyelerle birlikte Baro bünyesindeki toplam avukat sayısının bin 210'a yükseldiğini ifade ederek, söz konusu üyelerin de kendi alanlarında hukuk ve adalet savaşı verdiğini dile getirdi.
Bugün gerek Mersin'de, gerekse de Türkiye'de avukatlık mesleğinin henüz istenilen seviyede olmadığının altını çizen Özel, bu noktada da bir mesleki kuruluş olarak avukatların yetkinleştirme ve Baro olarak da Mersin'de etkin bir sivil toplum kuruluşu olabilme adına çaba sarf ettiklerini, bu konuda da gerekli çalışmaları da yaptıklarını anlattı. Türkiye'nin dört bir yanında akademik faaliyetlerini sürdüren üniversitelerin bünyesindeki Hukuk Fakülteleri'nde her yıl yüzlerce öğrencinin mezun olduğuna dikkat
çeken Özel, özellikle son 8 yıllık zaman diliminde mevcut ihtiyacın üzerinde bir mezun verildiğini belirtti.
Yeni mezun olan avukatların, iş bulmakta ve istihdam edilmesinde bir takım sorun ve sıkıntılar olduğunu ifade eden Hulki Özel, sadece Türkiye Barolar Birliği'nin verilerine göre ülke genelinde her yıl ortalama 600 ile 800 avukatın mesleğe ilk adımlarını attığını da sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından avukatlık mesleğine yeni başlayanlara cübbelerini Baro Başkanı Hulki Özel giydirerek, kendilerine de Anayasa ve hukuk kitaplarından oluşan bir hediye paketini de sundu.