Milletvekili Hüseyin Tuğcu Kuveyt'te

AK Parti Kütahya Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Hüseyin Tuğcu, bir grup işadamı ile birlikte Kuveyt'e gitti.

Milletvekili Hüseyin Tuğcu Kuveyt'te
Kuveyt'te resmi makamlar ve işadamları ile görüşen Milletvekili Tuğcu, "Son yıllarda Kuveyt`in önde gelen şirketleri Türkiye`de büyük yatırımlar yapmaktadır. Aynı şekilde, Türk işadamlarımız da Arap ülkelerinde ve Kuveyt'te daha fazla yatırım yapma potansiyeline sahiptir. Bu tür iş gezileri ile bu imkânları arıyoruz" dedi.
Kuveyt'le ekonomik ve siyasi ilişkilerin artmasının önemine değinen Milletvekili Tuğcu, "Bu amaçla karma ekonomik komisyon ve iş konseyi toplantıları daha sık düzenlenmeli ve işadamlarına vize kolaylığı sağlanmalıdır. Ayrıca iki ülke kültürel alanda da işbirliğini artırmalı, karşılıklı kültürel etkinlikler düzenlenmeli ve Kuveyt üniversitelerinde Türkoloji bölümleri kurulmalıdır" diye konuştu.
Türk şirketlerinin Kuveyt'te muhtelif alanlarda çalışmaları olduğunu ve müteahhitlik firmalarının bugüne kadar üstlendiği işlerin 500 milyon doların üzerinde olmasının sevindirici olduğunu, fakat bunların yeterli olmadığını söyleyen Milletvekili Hüseyin Tuğcu, Türkiye ile Kuveyt arasındaki olumlu siyasi ilişkilerin ticarete de daha fazla yansıması gerektiğini ifade etti.
Görüşmelerde Kuveytli yetkililer de, ''Türkiye'nin özellikle inşaat sektöründe çok iyi firmaları var. Burada Türk şirketleriyle çalışmaya hazırız. Kuveyt'te Türk müteahhitleri çok tercih ediliyor. Ancak bu alandaki ilişkilerimiz istenen noktada değil. Kuveyt, dünyanın en büyük yatırımcı ülkelerinden birisidir. Örneğin Almanya'da, ABD ile Japonya'dan sonra üçüncü büyük dış yatırımcı biziz. Türk firmaları ile üçüncü ülkelerde ortak iş yapabiliriz" dediler.
Milletvekili Tuğcu, Kuveyt'li yatırımcılarla görüşmelerinden sonra, "Daha çok bölgesel konular etrafında şekillenen ikili siyasi ilişkilerimiz, memnuniyet verici bir düzeyde seyretmektedir. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerde, tarım, su, tekstil, beyaz eşya, mobilya ve gıda yatırım yapılabilecek alanlar olarak dikkati çekerken, inşaat ve taşeronluk sektörlerinde firmalarımızın daha etkin bir rol üstlenmesi beklenmektedir" ifadelerini kullandı.