Mhp Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Turgutlu'da

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, MHP Manisa ve İzmir milletvekilleriyle birlikte geldiği Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Çukurca ilçesi Handere mevkiinde PKK örgüt elemanlarıyla girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın baba ocağını ziyaret ederek taziyede bulundu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, MHP Manisa ve İzmir milletvekilleriyle birlikte geldiği Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Çukurca ilçesi Handere mevkiinde PKK örgüt elemanlarıyla girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın baba ocağını ziyaret ederek taziyede bulundu.
Şehit Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın ölümünün 7. gününde ailesini ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural burada şehidin annesi Hatice Yılmaz'ın elini öperek baba Selahattin Yılmaz ve abisi Sedat Yılmaz'a taziyelerini iletti.
Şehit yakınları kendilerini ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyete Şehit Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz'ın hayrına döktürdükleri lokmadan ve şerbetten ikram ettiler.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet şehit evi ziyaretinden sonra Turgutlu'nun Kurtuluş Mahallesi Bayram Yeri Parkı'nı ziyaret ederek burada SBS'de 500 tam puan çıkaran Samiye Nuri Sevil İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Merve Kahraman'a hediye verdikten sonra parkta oturmakta olan vatandaşlarla bir süre ayaküstü sohbet etti.
Partililerle birlikte ilçe merkezine gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet çok sayıda partili tarafından eski Belediye Binası önünde karşılandı. İlçeyi yürüyerek dolaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve beraberindeki heyet geldikleri Türk Eğitim-Sen Turgutlu lokali önünde Şube Başkanı İsmail Alsaç ve üyeleri tarafından çiçekle karşılandı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural Türk Eğitim-Sen Turgutlu Lokalinde yaptığı açıklamasında hükümete yüklendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, konuşmasında şunları söyledi: "Bu millete kene gibi yapıştınız. Bu millete bölücülük kenesini yapıştırdılar. Bu millete teslimiyetçilik kenesini yapıştırdılar. Bu millete yabancılaşma kenesini yapıştırdılar. Bu kenelerden milletimizi kurtarmamız gerekiyor. Bölücülüğü, teslimiyetçiliği, yabancılaştırmayı bu millete aşılıyorlar. Zehirlerini bu millete
zerk ediyorlar. 8 yıldan bu yana ne zaman gördük cumhuriyetimizi tartışmayı, milli mücadeleyi tartışmayı, ne zaman gördük ulu önderin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ni birinci cumhuriyet diye adlandırıp 2. cumhuriyeti inşa edeceğiz demeyi. Bunlar yabancı fikirleri milletimize dayatmak istediler. Onun için ben bunları kene olarak adlandırıyorum. Bu kenelerden kurtulmamız gerekiyor."
Keneyi usulüne göre çıkartmak gerektiğini anlatan Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Aksi takdirde zehrini akıtmaya devam edecek. Bunun için iki hamleli bir planımız var. İlk hamle 12 Eylül'de Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarma anayasasına 'hayır' demek olacak. İkincisi 2011 genel seçimlerinde üç hilalimize evet mührünü demekle olacak. İki hamle de milletimizin iradesiyle olacak."
MHP olarak anayasayı birlikte hazırlamayı AK Parti'ye teklif ettiklerini anlatan MHP Grup Başkan Vekili Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oyunları bozmamız lazım. Bu oyunları bozmak için de referandumu bir araç olarak kullanmamız gerekmektedir. Anayasaya neden hayır diyoruz? Çünkü bu anayasa bir parti anayasası oldu. Oysa tüm partilerin anayasası olması gerekirdi. Ama bu anayasa insanları ayıran bir anayasa oldu. Uzlaşma aramadılar. Uzlaşma olmadığı için de bu anayasa toplumsal mutabakatı sağlayamıyor.
Bu bakımdan MHP olarak dayatmayla hazırlanan bir anayasanın mutabakat oluşturmayacağı için anayasanın yapılış şekline hayır diyoruz. Uzattığımız eli tutmadılar biliyor musunuz? Gelin birlikte anayasa hazırlayalım dedik. Millete ilan edelim dedik. Sandıkta millet bizi oylasın. Ondan sonra parlamentoda anayasayı geçirelim, bitirelim bu tartışmayı dedik."
Referandum yapılacak anayasanın PKK açılımının altyapısını hazırladığını iddia eden Vural; "Başbakan 12 Nisan'da dediki; 'Yeni anayasa açılım konusunda ileride atacağımız adımların önünü açıyor' dedi. Biz Habur hakiminin Türkiye hakimi olmaması için 'Hayır' diyeceğiz" dedi.
Habur sınırında teslim olan teröristlerin sorgulandığı odada Türk bayrağı ve Atatürk posterinin teröristlerin rahatsız olmaması için kaldırılmak istendiğini ileri süren MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, "Habur'da yaşanan olaylara kim isyan etmez. PKK'lıların sorgulanacağı odadaki Türk bayrağı ve Atatürk posterini 'Acaba tatsızlık çıkmasın diye indirelim mi' diyen bir yargıya hayır diyeceğiz. Yandaş yargıya hayır diyeceğiz. PKK'nın paçavraları altında yapılanlara hayır diyeceğiz.
Hepimiz bir geminin içindeyiz. Başka dillerde yapılan eğitimler bu gemiye su aldırır. Milli kimliğimizi öldürmeye çalışıyorlar. Sen kimsin de milli kimliğimizi öldüreceksin. Kendisi 12 Eylül'deki tüm zorbalıklara rağmen fikirlerinden vazgeçmeyenleri anlayamaz" dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve partililer buradaki konuşmasının ardından Turgutlu'da esnafı ziyaret ederek MHP Turgutlu ilçe binasına geçtiler.