Kuşadası'nda 23:59 tartışıldı

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, ses ve gürültü üreten yerlerde saat 23.59'a kadar izin veren 276

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren, ses ve gürültü üreten yerlerde saat 23.59'a kadar izin veren 27601 sayılı yönetmeliği uygulamak zorunda olduğunu belirtti.

Resmi Gazete'de yayınlanarak,4 Haziran 2010 tarihinde yürürlüğe giren 27601 sayılı 'Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği' kapsamında tanımlanan gürültü ile ilgili hükümlerin değerlendirilmesi amacıyla, Kuşadası Belediye Meclisi Salonunda toplantı düzenledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün'ün başkanlık yaptığı toplantıya Emniyet Amiri Özgür Batçıoğlu, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Belediyesi Gürültü Ekibi görevlileri ile Kuşadası'nda faaliyet gösteren bar, disko, restoran ve kafelerin sahipleri ve yöneticileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, şunları ifade etti: "Çevre Bakanlığının yazın göbeğinde böyle bir karar alıp bu genelgeyi gündeme getirmesi arkasından turizm Bakanımızın bir orta yol buluruz demesi ama ona rağmen çok fazla bir şeyin değişmemesi gerek valiliklerimizin gerek kaymakamımızın bu konudaki genelgenin takibindeki hassasiyeti ve hem gürültü hem de gürültü kirliliği olarak nitelendirilen kirliliğe karşı toplumun duyarlılığı, hassasiyeti doğal olarak bu tip reaksiyonları getiriyor."

Öte yandan, Altungün, konuyla ilgili gerekli basın açıklamasını yaptığını, ancak kendisinin ne kadar esnaflıktan gelen bir belediye başkanı olsa da genelgeyi uygulamak istese de istemese de uygulamak zorunda olduğunu dile getirdi.

Altungün'ün ardından söz alan Çevre Mühendisi Ceylan Sarıgöl, genelge ile ilgili detayları eğlen yeri sahiplerine anlatarak konuyla ilgili idari cezalara da dikkat çekti.

Konuşmaların işletmeciler arasında yer alan CHP Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Avukat Ömer Günel, çıkarılan genelge de bir esneklik olduğuna dikkat çekerek, 23.59 saatinin il mahalli kurulunun takdirinde olan bir saat olduğunu vurguladı ve turizm alanları için saat:01:00'de 01:30'da yapabileceğini vurguladı.

Günel'in ardından konuşan Kuşadası Restaurant, Cafeterya ve Bar İşletmecileri Derneği Başkanı Ümit Yaman ise "Bizler geçtiğimiz yıllarda yine burada defalarca toplantılar yaptık. Şimdi sezon ortasında yeni genelge ile yeni durumlar ortaya çıktı. Bilemiyoruz belki bir ay sonra bir yıl sonra başka şeyler çıkar bunlar değişen şeylerdir. Biz dernek olarak Kuşadası Belediyesinde, Kuşadası Ticaret Odasında, Kaymakamlıkta girişimlerde bulunduk araştırmalar yaptık ve bu araştırmalar da bize göre birçok açık bariz uygulanamayacak hatta temel hukuk kurallarına aykırı maddelerde tespit ettik." diye konuştu. Toplantı da son alarak söz alan işletmeci Şefik Sözer de "Bir Kuşadası düşünün cafe,bar yok sessiz bir kent herhalde böyle bir turizm kentini kimse hayal etmez biz bu işin bu tarafına soyunduk yıllardır da bu işi iyi yaptığımızı düşünüyorum. Anlayamadığımız bir takım ayrıntılar var yani bize güveni varsa yönetici arkadaşların oturup birlikte bu sorunu çözeceğimize inanıyorum." diye konuştu.