Kırıkkale'de Öğrenci Danışma Merkezi Hizmete Girdi

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan Öğrenci Danışma Merkezi hizmete girdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü binasında hizmet veren Danışma Merkezi daha ilk saatlerde öğrenci akınına uğradı. Uzman öğretmenler eşliğinde en doğru tercihi yapabilmek için Öğrenci Danışma Merkezine gelen öğrenciler ve veliler, her yıl gerçekleştirilen bu faaliyetin oldukça faydalı olduğuna işaret ettiler.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, her yıl olduğu gibi 2009-2010 eğitim öğretim yılında da Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü aracılığı ile Lisans Yerleştirme Sınavı sonrasında 10 gün süreyle hizmet vereceğini ifade etti.
Öğrenci Danışma Merkezinin kurulmasındaki amacın, öğrencilerin isabetli ve doğru tercihler yapabilmesine yardımcı olmak olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker "Çünkü sınava hazırlanarak iyi bir puan almak kadar doğru ve isabetli tercih yapmakta önemlidir. Ayrıca Öğrenci Danışma Merkezi, meslek ve üniversitelerin tanıtımı, burs ve yurt koşulları, yatay dikey geçişler hakkında da öğrencilerimize rehberlik yapılmaktadır" dedi.