Canik Başarı Üniversitesi'nde inceleme yapan Kılıç: Bu hızla giderse üniversite planlanandan önce biter

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Canik Başarı Üniversitesi inşaat çalışmasını yerinde inceledi. Temel atılmasından bu yana ilk defa inşaata çıkt

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Canik Başarı Üniversitesi inşaat çalışmasını yerinde inceledi. Temel atılmasından bu yana ilk defa inşaata çıktığını belirten Kılıç, çalışmaların çok hızlı ilerlemesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kılıç, "Çalışmaların bu kadar hızlı ilerlemesi, bir araya gelen Samsunluların neler yapabileceğinin bir göstergesidir." dedi.

Üniversite için yer seçiminden, YÖK ve TBMM'deki yapılan çalışmaların her aşamasında sürekli işin içinde olan Suat Kılıç, inşaatın hızla ilerlemesinin Samsun adına büyük bir kazanç olacağını söyledi. "Temel atma töreninden sonra inşaata çıkma fırsatım olmamıştı. Ancak sanayiden veya şehirden bakınca inşaatın yükseldiğini görüyordum. Çalışmalar bu hızla gittiği sürece üniversitemiz belirlenen tarihte kapılarını öğrencilerine açacaktır." diye konuştu.

Suat Kılıç'la birlikte Meclis Müşaviri Erdoğan Tok'a Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Başarı Üniversitesi Eğitim Danışmanı Bilal Karaduman ve KASİAD Başkanı, aynı zamanda mütevelli heyeti üyesi olan Abdurrahman Hacıkerimoğlu eşlik etti.

Başarı Vakfı Başkanı Muharrem Durmuşoğlu tarafından verilen bilgiye göre, tamamı 24 bin metrekare olan 3 bloktan oluşan inşaatın 10 bin 400 metrekare kaba inşaatını oluşturan birinci blok tamamlandı, ikinci bloğun ise yarısı bitti.

Durmuşoğlu, "2010 yılı sonu itibarıyla dış cephe dahil 5 kattan oluşan 2 bloğun kaba inşaatı tamamen bitirilecek. Hummalı şekilde çalışmaların devam ettiği üniversite inşaatıyla ilgili soğutma ve ısıtma ile bilgisayar teknolojisinin en son teknolojisi uygulanacak. Bu konuda şirketlerle ilgili görüşmeler devam ediyor." dedi.