Türk Dil Bayramı'nın 3. bölümü 27 Temmuz'da yapılacak

Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türk dilini zorunlu hale getiren fermanının yayınlanmasının yıl dönümü olan Türk Dil Bayramı'nın 733.'sünün 3. bölümü 27 Tem

Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türk dilini zorunlu hale getiren fermanının yayınlanmasının yıl dönümü olan Türk Dil Bayramı'nın 733.'sünün 3. bölümü 27 Temmuz'da yapılacak.

Karaman Belediyesi tarafından düzenlenen ve 27 Temmuz Salı günü başlayacak etkinliklerde ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, mehteran ve Türk müziğinin güçlü sesi Zara sahne alacak.

İlk ayağı 13 Mayıs'ta yapılan etkinliklerle başlayan Türk Dil Bayramı bu yıl üç ayrı tarihte kutlanıyor. 21 Haziran'daki etkinliklerde; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katılımıyla belediyenin büyük önem verdiği Uluslararası Türkoloji Merkezi, Türkçe Bilim Kütüphanesi'nin açılışı ve Türk dili ile ilgili paneller gerçekleştirilmişti.

Türk Dil Bayramı kutlamalarının son ayağı olan 27 ve 28 Temmuz'daki etkinlikler ise yurt dışı ve il dışından gelen konukların katılımıyla gerçekleşecek. İlk gün, Topucak Meydanı'nda etkinlik stantları ve sergi açılışları yapılacak, akşam saat 21.00'de ise ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, mehteran takımı ile birlikte konser sunacak.

Kutlamaların son günü olan 28 Temmuz'da; gelen konuklara Karaman'ın tarihi yerleri gezdirilecek ve akşam saat 21.00'de, Kemal Kaynaş Stadyumu'nda ünlü sanatçı Zara, birbirinden güzel eserlerini Karamanlılar için seslendirecek.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türk Dil Bayramı'nın dünya Türkleri için önemli olduğuna dikkat çekerek ''İlimizde kutlanan Dil Bayramı herhangi bir festival değil, en önemli değerlerimizden Türk dilinin bayramıdır. Dil Bayramı sadece Karaman halkının değil, ülkemizin değil, Türkçe konuşan Türk devletlerinin bayramıdır." dedi.