Başbakan vatandaşlarla referandumu konuştu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen ikili görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından esnafları ziyaret eden Erdoğan, referandum için dest...



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen ikili görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından esnafları ziyaret eden Erdoğan, referandum için destek istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşme sona erdi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Huber Köşkü'nden ayrılan Başbakan Erdoğan, beraberindeki konvoyu Tarabya sahilinde durdurdu. Burada vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, daha sonra küçük bir çocuğu kucağına alarak '"Referandumda evet mi hayır mı diyecek?" diye sordu. Küçük çocuğun babası ise "evet" diyecek şeklinde cevap verdi. Aynı soruyu gazetecilere soran Erdoğan, basın mensuplarının yanıt vermekte çekimser kalmaları üzerine, "Bir darbe anayasasına sahip çıkmak ve çıkmamak çok önemli. Yani ya milletin sesine kulak vereceğiz, ya da darbenin sesine kulak vereceğiz. Bu çok önemlidir. Bunun için 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.
Başbakan Erdoğan daha sonra bazı esnafları ziyaret ederek referandumda 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Esnafların çay ikramından sonra küçük çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Erdoğan daha sonra gazetecilerin sorularını değerlendirdi.
Muhalefetin sürdürdüğü 'gözyaşı polemiğini' üzerine de konuşan Erdoğan, "Onunla ilgili ben bir şey söylersem doğru olmaz. Onunla ilgili sözü halk söyleyecek. Bu ses milletin sesidir. Zaten söylenecek sözlerin özetini cumartesi günü Bingöl'deki mitingde söyleyeceğim" diye yanıtladı.
Bazı vatandaşların isteği üzerine hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Erdoğan, daha sonra alkışlar arasında buradan ayrıldı.

(CİHAN)

Zaman