STK'lardan AKM için suç duyurusu

Kültür Sanat-Sen öncülüğünde toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yarım kalan tadilatını protesto için bir araya

Kültür Sanat-Sen öncülüğünde toplanan çok sayıda sivil toplum kuruluşu Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yarım kalan tadilatını protesto için bir araya geldi. AKM önünde toplanan grup basın açıklamasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Atatürk Kültür Merkezi'nin restorasyonu "İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin Onarımına İlişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı İle İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Arasında İşbirliği Protokolü" 8 Ekim 2008 tarihinde imzalanmış ve çalışmalar başlanmıştı. Hazırlanan projenin İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylanmış ve çalışmalar başlatılmıştı. Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası tarafından açılan dava sonucu 9. idare Mahkemesi tarafından çalışmalar durdurulmuştu.

Kültür Sanat –Sen öncülüğünde AKM önünde toplanan grup AKM'nin yaklaşık 2 yıldır kapalı olmasını protesto etti. 'AKM Onarımını başlatmayanlardan hesap soruyoruz' yazılı pankartlar ve AKM'nin içerisinden çekilmiş fotoğraflar taşıyan grup adına basın açıklamasını Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nin 2008 tarihinden bu yana neredeyse iki yıldır "tadilat yapılacağı" gerekçesiyle kapalı olduğu gerekçesiyle sanat faaliyetlerine ara verdiğini aktaran Demirkaya, "Bu süre içinde yapıla ntadilat ve onarım çalışmaları sonucunda Atatürk Kültür Merkezi tahrip olmuş ve kullanamaz durumda bırakılmıştır." İfadesini kullandı.

Mahkeme tarafından alınan iptal kararı sonraıs bakanlığın revize edilen projeyi Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'na gönderdiğini belirten Demirkaya, ajansın buna rağmen yasal görev süresinin 31.12.2010 tarihinde görev süresinin dolacağını söyleyerek yasal sorumluluğunu yerine getirmediğini savundu.

Demirkaya, basın açıklamasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.