11. HOPA KÜLTÜR, SANAT VE DENİZ FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE BAŞLADI.

11. Hopa Kültür, Sanat ve Deniz Festivali Atatürk anıtına Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu tarafından çelenk konulması ile başladı.

Hopa

11. Hopa Kültür, Sanat ve Deniz Festivali Atatürk anıtına Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu tarafından çelenk konulması ile başladı.

Hopa Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ergene, Hopa İlçe Emniyet Müdürü Fikret Ünlü, Voleybol Federasyonu temsilcisi Çetin Acar, Kurum müdürleri, STÖ'leri başkan ve temsilcileri, Festival Komitesi üyeleri, Azerbaycan'dan gelen Plaj Voleybol takımı ile vatandaşlarında katıldığı çelenk konulması töreninde Atatürk ve Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Hopa Festivalinin ilk gün etkinlikleri kapsamında festival alanındaki standların açılışları da Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu tarafından açıldı. Kasımoğlu burada Gazetecilere yaptığı açıklamada "Festival hazırlıklarına aylar öncesinden başladık. Hatasız bir organizasyon gerçekleştirmek için adeta bir seferberlik başlattık. Bu sürece katkı veren Kaymakamımız Sayın Mustafa Erkayıran, Kurum müdürleri, STÖ'lerimize, Festival komitemize teşekkürler ediyorum.

İlçemizde 21-25 Temmuz tarihleri arasında etkinliklerle dolu dolu bir 5 gün geçireceğiz. Özellikle gündüz etkinliklerinde önemli bir yer tutacak olan Plaj Voleybolu karşılaşmalarımıza çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlarımızı da davet etmek istiyorum. Festivalimiz Hopa'ya hayırlı olsun" dedi.

11. Hopa kültür, sanat ve deniz festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası Hopa kaymakamı Mustafa Erkayıran, ilçe emniyet müdürü Fatih Ünlü, Hopa belediye başkanı Turan Kasımoğlu ve Kemalpaşa Belediye başkanı Yalçın Emiralioğlu başlama vuruşu yaparak turnuvayı başlattılar.

Festivalin en büyük etkinliği olan plaj voleybolu yine damgasını vurdu. .Hopa Belediyesi tarafından festivali kapsamında İbrahim Dağıstanlı tarafından organize edilen Plaj voleybolu bu yıl Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen bay ve bayan sporcularla renklendi. Müsabakalar Hopa sahilinde yeni yapılan çok amaçlı arenada yapılıyor.

Hopa Belediyesi tarafından yapılan yeni festival alanında başlayan Turnuvaya bu yıl önemli ülkeler ve isimler katılıyor. Bayanlar kategorisinde 3 Azerbaycan, 2 Gürcistan ve 2'de Türk takımı olmak üzere toplam 7 takım katılıyor. Erkekler kategorisinde de Turnuvaya 2 Azerbaycan, 2 Gürcistan ve 9 Türk ekibinden oluşan toplam 13 ekip turnuvada yarışacaklar

İkinci günü gündüz etkinliklerle başladı

Hopa'ya gelen Federasyon temsilcileri ve hakemler Hopa'da bulunmaktan memnun olduklarını ifade ederek "Burada gördüğümüz sıcak dostluk ve karşılama için başta Belediye Başkanımız Sayın Turan Kasımoğlu ve Voleybola gönül koymuş dostumuz İbrahim Dağıstanlı'ya teşekkür ediyoruz. Hopa gibi bir ilçede geçen yıldan bu tarafa çok güzel hazırlıklar yapılmış. Bu tesisi Hopa'ya ve Voleybolun hizmetine sunanlara Teşekkür ediyoruz" dediler.

Hopalıların yer yer Tribünleri doldurarak sahada karşılaşan Bay ve Bayan Voleybolcular lehine tezahüratlar yaptığı ilk gün karşılaşmalarında tribünleri dolduran Hopalılarda Voleybolculara "Hopa'ya Hoş geldiniz" diyerek sıcak misafirperverlik örnekleri göstermeleri ilgi çeken bir görüntü ortaya çıkardı.

İlk gün yapılan Bayanlar Eleme maçlarında Özge-Özgün ikilisi Ana T. Ve Ana K. ikilsini 2-0, Gamze -Özge ikilisi Madzevii-Onana İkilisini 2-0, Renata- Beyaz ikilisi Dinere-Cemile İkilisini 2-0 yenerek bir üst tura çıkmaya hak kazandılar.

Turnuvanın ilk günü erkekler karşılaşmalarında da Deniz-Erdem ikilisi Sabir-Ferit ikilisini 0-2, Gökhan –Onur ikilisi Peliz-Rüstem ikilisini 1-2, Fikri-Eren İkilisi Solo-Tenga ikilisini 2-1, Ziya- Pervez ikilisi Niko-Georgia ikilisini 2-0 yenmeyi başardılar.

Hopa Festival alanında öğle saatlerinde başlayan etkinliklerde ilk önce Palyaço Animasyon gösterileri yapıldı. Çocukların ve ailelerinin izlediği Animasyon gösterisinde çocuklar gönüllerinde eğlendi.

İkinci günü Gündüz etkinliklerine Bayar Şahin konseri damgasını vurdu konseri izleyen vatandaşlarda Bayar Şahin'in söylediği yöresel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlenirken alanda yer yer horon halkalarıda kuruldu.