Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi'ne Ab'den Hibe

Samsun'un geleceği olarak görülen sektörlerden biri olan lojistik konusunda bir süredir çalışmalar yapan Samsun İl Özel İdaresi, hazırladığı Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi'ni Avrupa Birliği'ne sunarak hibe almaya hak kazandı

Samsun'un geleceği olarak görülen sektörlerden biri olan lojistik konusunda bir süredir çalışmalar yapan Samsun İl Özel İdaresi, hazırladığı Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi'ni Avrupa Birliği'ne sunarak hibe almaya hak kazandı.
Samsun İl Özel İdaresi'nin Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşvik Edilmesi Hibe Programı'na yazılan Lojistikle Eğitiliyoruz Projesi'nin sözleşmesi imzalandı. 228 bin 412 euro bedelli ve yüzde 90'ı hibe olarak Avrupa Birliği kaynakları tarafından desteklenecek olan projenin hibe sözleşmesi Ankara'da Samsun İl Özel İdaresi adına Genel Sekreter Aslan Karanfil ile Merkezi Finans İhale Birimi yetkilileri arasında imzalandı.
Projenin, lojistik sektörüne daha dinamik, bilgili, kalifiye elemanlar yetiştirilmesi ve istihdamın özendirilmesini amaçladığını ifade eden Genel Sekreter Aslan Karanfil, projenin genel hedefinin ise lojistik sektörüne yönelik farkındalık oluşturarak temel mesleki becerilerin geliştirilmesini, ilgili kamu ve özel kurumlar arasında koordinasyonu sağlama yoluyla yerel ve özel sektörün ihtiyaçları doğrultusunda istihdamın yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Lojistiğe büyük önem verdiklerinin altını çizen Aslan Karanfil, "İdare olarak kentte sektörleri çalışıyoruz. Bunlardan birisi de Samsun'un geleceği olarak gördüğümüz lojistik sektörü. Lojistik sektöründe Samsun'un ciddi üstünlükleri var. Bunlardan biri de 4 tane ulaşım hattının birleştiği bir il olmasıdır" dedi.
Karanfil, projenin Samsun TSO, Samsun OMÜ, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve iştirakçi olan KOSGEB, TOSYÖV, CEYNAK'ın katkılarıyla hazırlandığını da sözlerine ekledi.