Erdoğan'ın gözyaşını savundu, Kılıçdaroğlu'nu uyardı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Başbakan ağlama numarası yaptı' sözlerini yanıtladı. 'Bir siyasetçiye bu sözler yakışmaz, Kılıçdaroğlu yanlışın içerisinde. Hiçkimse Sayın Başbakan'ı dünkü konuşması sebebiyle bir samimiyet testine tutmamalı' diyen Arınç, 12 Eylül'den CHP'nin nemalandığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Başbakan ağlama numarası yaptı" sözlerini yanıtladı. "Bir siyasetçiye bu sözler yakışmaz, Kılıçdaroğlu yanlışın içerisinde. Hiçkimse Sayın Başbakan'ı dünkü konuşması sebebiyle bir samimiyet testine tutmamalı" diyen Arınç, 12 Eylül'den CHP'nin nemalandığını söyledi. Bülent Arınç, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Arınç, "Sayın Başbakan'ın dünkü grup konuşmasını hem bizler hem de televizyonlar vasıtasıyla tüm Türkiye izledi. Sayın Başbakan çok içten bir konuşma yaptı. Bugüne kadar metanetini hep muhafaza etmiş olan Sayın Başbakan'ın bu mektuptaki ifadeler karşısında duygulandığını, hepimizin etkilendiğini biliyoruz. Kalbi olan, vicdanı olan, hissiyatı olan herkes bu duyguları paylaştı. Tabii muhalefet sözcülerinin, genel başkanlarının konuya ilişkin sözlerini fevkalade yadırgadım ve ayıpladım. Hiçkimse Sayın Başbakan'ı dünkü konuşması sebebiyle bir samimiyet testine tutmamalı" dedi.

"Bu insani bir olaydır" diyen Arınç, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ta Kıbrıs'tan, 'Bu bir numaradır' veya 'Numara yapıyorlar' şeklindeki sözü, siyasetçiye hele hele bir genel başkana hiç yakışmaz. Hiç kimse niyet okuyucu olmamalı. Konuşulanlar bellidir, anlatılanlar bellidir, bu olaylar Türkiye'de yaşanmıştır. Türkiye'ye herhangi bir gezegenden gelmemişse insan, bu tarihlerde yaşamış ve bu olayları yakinen bilmişse bu fecaati her zaman idrak edecek ve duygulanacaktır. Siyasetçiler birbirlerine böyle yakışıksız sözlerle hitap etmemeliler, niyet okumamalılar, samimiyet testine tabi tutmamalılar. Yoksa kendileri yargılanırlar. Kendilerinin söyledikleri veya ifade ettiklerini ne kadar samimi veya samimiyetsiz olduğunu insanlar sorgulamaya başlarsa bundan hepimiz zarar görürüz" dedi.

Arınç, "Dünkü konuşmalar insaniydi, vicdaniydi, ahlakiydi ve hissiydi. Bundan herkesin etkilendiğini biliyorum. Etkilenmemiş olabilirsiniz, bu olaylara bigane kalmış olabilirsiniz ama bunu söyleyen samimi insanlara da bir şekilde kulp takarak, onu numara yapmakla suçlamak çok çirkin, çok yakışıksız, küçültücü bir ifadedir. Ne olur siyasetçiler bu tavırlarından vazgeçsinler. Sayın Kılıçdaroğlu sanıyorum dünkü konuşmasında yine büyük bir yanlışın içerisinde diyor ki, 12 Eylül'de nemalanmış olan insanlar bunları söyleyemezler" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşlarının birbirine yakın olduğunu belirten Arınç, o tarihlerde olan olayların bilindiğini ifade etti.

12 Eylül ihtilaliyle, Milli Selamet Partisi kadrolarının Ankara Mamak'ta 4 yıl yargılandığını söyleyen Arınç, CHP'li hiçbir yetkilinin ise yargılanmadığını ve CHP'nin olumsuz bir etki yaşamadığını belirtti.

Arınç, "Yargılanan bir siyasi partinin temsilcilerine, 12 Eylül'den nemalandıklarını söylemek tarihi ve Türkiye'yi tanımamak demektir" dedi.


CNN Türk