Ödemiş'te Yarım Saatlik Yağış Korkuttu

Ödemiş ve çevresinde bugün akşam saatlerine doğru Bozdağlar üzerinden gelen yağışlı hava ilçeye bağlı Birgi ve Gölcük beldelerinde kısa süreli sel baskınlarına neden oldu.

Ödemiş'te Yarım Saatlik Yağış Korkuttu
Birgi beldesi üzerinde yoğunlaşan yağışlar, şiddetini artırarak yarım saat sürdü. Yağış sonrası Birgi beldesinde dere yatakları sel suları ile doldu. Birgi merkezde yağışlar ile birlikte karşıdan karşıya geçmek mümkün olmazken, beldede bazı evlerin bodrum katlarını su bastı.
Herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade eden Belediye Başkanı Cumhur Şener; "Bu kadar şiddetli yağışları az hasarla atlattığımız için şanslıyız. Eğer yağışlar aynı şiddetle devam etseydi, Birgi büyük zarar görebilirdi" dedi.
Öte yandan Birgi-Bozdağ karayolu sel suları nedeniyle geçit vermedi. Aynı saatlerde Gölcük beldesinde de etkisini gösteren şiddetli yağışlar sonucu, Gölcük yaylasından aşağıya inen sel suları yataklardan getirdiği molozlarla Gölcük yayla yolunu İncilipınar mevkiinde trafiğe kapadı. Jandarma, bir süre Bozdağ'a çıkmak isteyen araçlara izin vermedi.
Belediye iş makineleri saatler süren çalışma sonrası karayolunu trafiğe açtılar. Derelerden taşan sular da Ödemiş-Gölcük yoluna taşarak trafiği olumsuz yönde etkiledi.
Belediye Başkanı Mustafa Zeybek ekiplerle birlikte çalışmaları yakından takip etti. Çalışmalara destek vermek üzere gelen belediye ekiplerinin araçları da suda mahsur kaldı. Ekipler belediye başkanın aracı ile çalışma alanına ancak ulaşabildiler.
Gölcük İncilipınar ve Gölcük beldesinin altından geçen iki dere yatağı birleşerek, sel sularını 2 metreye ulaştırdı. Şiddetli gelen sel suları önüne kattığı her şeyi götürünce, Tekstil köprüsü ağaç ve moloz yığınlarının dere yatağını kapattı. Bu bölgede taşan dere trafiğin kapanmasına neden oldu. Ödemiş Belediyesi ekipleri köprüde biriken ağaç ve moloz yığınlarını temizleyerek köprü girişini açmaya çalıştılar. Ana yollar göle döndü. Yarım saatlik yağış bölgeyi esir aldı.
Yağışlar Ödemiş merkezde hissedilmezken ilçeye bağlı Kaymakçı beldesi ile Kiraz'da da etkili oldu.