En Konforlu Ramazan Çadırı Hazırlanıyor

Bağcılar Belediyesi, bu yıl da Türkiye'nin en konforlu Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nı kuruyor

Bağcılar Belediyesi, bu yıl da Türkiye'nin en konforlu Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nı kuruyor. Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan çadırda Ramazan boyunca binlerce kişi orucunu açabilecek. Ayrıca, her akşam kültür sanat etkinlikleri düzenlenecek.
İstanbul'da Ramazan çadırı uygulamasını başlatan belediyelerden biri olan Bağcılar, bu yıl da Türkiye'nin en konforlu Ramazan çadırını kuruyor. İnönü Mahallesi'nde kurulma çalışmaları devam eden çadırda her gün binlerce kişi iftarını yapacak. İftardan çok yoğun kültür sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı'nda her akşam panel, konferanslar ve konserler gerçekleştirilecek. 15 yıl önce kurulan Ramazan çadırı uygulaması pek çok belediye ve kuruma örnek oldu. 24 bin metrekare
alan üzerine kurulu Ramazan çadırı, iftar yemeği vermenin ötesinde adeta bir panayır alanına dönüşüyor. Lunapark ve alışveriş stantlarının kurulduğu alanda bir ay boyunca insanlar alış veriş yapıp eğlenebiliyor.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan çadırının bu yıl da yeniliklerle devam edeceğini söyledi. Çadırın en önemli özelliğinin birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğini hatırlatan Çağırıcı, "Ramazan çadırımızda her akşam ilçemizdeki bir işadamımız yemek veriyor ve kendisi de o akşam ailesiyle birlikte iftara katılarak vatandaşlarla yemek yiyor. Bunu biz kaynaşma adına son derece önemli görüyoruz" dedi.
(ÇK-HO-Y)