Havalı tüfekten çıkan mermi, 11 yaşındaki çocuğu kalbinden yaraladı

Okul harçlığını çıkarmak için sahil kenarında su satan Mehmet Teker (11), para karşılığında atış yaptırılan havalı tüfekle kalbinden vuruldu. Ağır yar

Okul harçlığını çıkarmak için sahil kenarında su satan Mehmet Teker (11), para karşılığında atış yaptırılan havalı tüfekle kalbinden vuruldu. Ağır yaralanan Teker, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Teker''i vuran Ahmet Y. (54) ise gözaltına alındı.

Fatih Samatya Sahili''nde denize ip gererek üzerindeki balonlara havalı tüfekle ateş ettiren Rıfat K., para karşılığı atış yapması için havalı tüfeği Ahmet Y.''ye verdi. Balonların karşısına geçen Ahmet Y.''nin atış yaptığı tüfekten çıkan ucu sivri ve arkası tüylü olan mermi, o sırada sahilden geçmekte olan ilkokul 5. sınıf öğrencisi Mehmet Teker''in göğsüne isabet etti. Bir anda yere yığılan talihsiz çocuk, olay yerine gelen ambulansla önce İstanbul Üniversitesi Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne, ardından da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi''ne yatırılıp tedavi altına alındı. Merminin, okul harçlığını çıkarmak için sahil kenarında su satan Mehmet Teker''in kalbine milim mesafede durduğu öğrenildi. Teker''in kanının durdurulamaması nedeniyle ameliyata alınamadığı belirtildi.

Olayın ardından Teker ailesi hastaneye akın etti. Yaşananlara tepki gösteren Amca Hasan Teker, "Kaza mı, ciddi mi bilmiyoruz. Şahıslar olaydan sonra polis merkezine götürülmüş. Mermi Mehmet''in kalbinin üzerine isabet etmiş. Kanama çok olduğu için ameliyata alınamadı" dedi.

Sahil kenarında atış yapılan mekânın sahiplerinden Orhan K. "Mermiyi sıkan kişi sahilde lahmacun satıyor. Bu kişi denizde iple gerili bulunan balonlara ateş edecekken, yönünü küçük çocuğa çevirmiş ve ateş etmiş. Kasti bir şey var mı tam bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Olayın ardından gözaltına alınan Ahmet Y, Şehit Vedat Ulusoy Polis Merkezi''ne götürüldü. Sağlık kontrolüne alınan Ahmet Y. kendisini görüntüleyen basın mensuplarına olayın kaza ile meydana geldiğini, kasten ateş etmediğini söyledi. Çocuğu vurması nedeniyle pişman olduğunu belirten Ahmet Y. "Bundan sonra bana ''zanlı'' diyecekler. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.