Endonezyalı Gelin Müslüman Oldu

Komang Tri Astari isimli Endonezyalı kız, Zonguldaklı aşkı Ferdi Kabacalı'yla evlenerek Müslüman oldu.

Zonguldak'tan 2 yıl önce Antalya'nın Manavgat ilçesindeki bir otele çalışmaya giden 26 yaşındaki Ferdi Kabacalı, burada çalışan 23 yaşındaki Endonezyalı Komang Tri Astari'ye aşık oldu.
Tanıştıktan yaklaşık 7 ay sonra genç kıza duygularını açan Zonguldaklı Ferdi olumlu yanıt alınca, Astari'yi ailesiyle tanıştırmak üzere memleketi Zonguldak'a getirdi. İlk başta baba Mehmet Kabacalı ve anne Neriman Kabacalı oğullarının birlikteliğine karşı çıksa da, bir süre sonra Endonezyalı kızı benimseyerek ilişkiye izin verdiler. Bir süre Zonguldak'ta yaşayan Hindu dinine mensup Komang Tri Astari, Müslüman olmak istediğini söyleyince, Kabacalı ailesinin fertleri Zonguldak Müftülüğü'ne müracaat ederek
din değiştirme töreni gerçekleştirilmesini istediler. Zonguldak Müftülüğü'nde gerçekleştirilen törende, Müftü Selami Emen'in ardından şahadet getiren Komang Tri Astari Müslüman oldu, ardından Ferdi Kabacalı ile nikahları kıyıldı. Endonezyalı Astari, eşi Ferdi Kabacalı'nın önerisiyle Tuana ismini aldı. Tuana'ya Müftü Emen tarafından İhtida Belgesi ve çeşitli dini kaynaklar hediye edildi. Mutluluğu gözlerinden okunan Ferdi Kabacalı, eşinin Müslümanlığı seçmesinden dolayı çok büyük mutluluk duyduğunu
belirtirken, Tuana'nın herhangi bir zorlamayla değil, kendi rızasıyla Müslüman olduğunu söyledi. Yarım Türkçesi ile mutluluğunu belirten Tuana ise, "Eşimi seviyorum, mutluyum" diyebildi. Ferdi Kabacalı, dini nikahlı eşi ile yarım Türkçe ve İngilizce yardımıyla anlaşabildiklerini belirtirken, bunun çok büyük sorun olmadığını söyledi. Bir süre daha Zonguldak'ta yaşamayı planlayan genç çiftler, daha sonra Antalya'ya giderek çalışmaya devam edeceklerini kaydettiler.
Ardından baba Mehmet Kabacalı (51), "Benim için çocuklarımın mutluluğu çok önemli. Kendisiyle anlaşma açısından tane tane konuşuyoruz. İkisine de mutluluklar diliyorum" dedi. Anne Neriman Kabacalı (43) ise "Mutluyuz. Bizim için çocuklarımızın mutluluğu çok önemli. Yabancı biriyle evlenmesinden korkuyordum, korktuğum da başıma geldi. Ama çok iyi anlaşıyoruz. Kendi kızımdan farkı yok. Çocuğum sevmiş, Allah ayırmasın" dedi.