Başhekim Erdoğan'dan 2011 Merkezine Ziyaret

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları Koordinatörlük Merkezini ziyaret ederek Tesis Müdürü Hanifi İspirli'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarının Erzurum için güzel bir tanıtım olacağına inandığını dile getiren Başhekim Erdoğan, tüm Erzurum'un yediden yetmişe bu organizasyona sahip çıkması gerekliliğinin altını çizerek, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak oyunlar sırasında kendilerine düşen görevi de en iyi şekilde yapacaklarını belirtti.
Başhekim Doç. Dr. Fazlı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü. " Erzurum bu oyunlarla marka şehir olma yolunda önemli bir adım atacaktır. Bütün dünyanın gözü kulağı 2011 de Erzurum'da olacak. Gerçekleştirilen yatırımlar ve inşa edilen tesislerle Erzurum'un kış turizminde hak ettiği önemi kazandığı inancındayım. Tabi bu şehirde yaşayan herkes bu organizasyona ve yapılan en küçük yatırıma sahip çıkmalıdır. Yaklaşık yirmi üç yıldır Erzurum'da yaşayan biri olarak ben de artık Erzurumluyum diyebilirim. Bu noktada önemli olan gerek sivil gerek resmi bazda bu oyunlara herkesin destek vermesi, sahiplenmesi olacaktır. Çalışmalar koordineli bir şekilde yürütülüyor. Oyunların sağlık ayağında biz devrede olacağız. Dileğimiz herhangi olumsuz bir kaza ya da sağlık sorunu yaşanmadan bu organizasyonun dört dörtlük bir şekilde sonuçlanması yönünde. Elbette bizler önlemimizi almış durumdayız. Sayın Sağlık Bakanımızın direktifleri ve görüşleri doğrultusunda hastanemizde sadece oyunlar süresince bir yataklı servisimiz sporculara ve diğer katılımcılara tahsis edilmiş durumda. Birkaç ay önce hastanemizi ziyarete gelen FISU Sağlık Komitesi oyunlara yönelik yapmış olduğumuz hazırlıkları görünce son derece memnun bir şekilde hastanemizden ayrıldılar. Gerek Sağlık İl Müdürlüğümüz, gerek üniversitemiz ve gerekse Koordinatörlüğümüzle sürekli iletişim halinde olacağız. Benim en büyük dileğim 2011 den sonra da bu tür organizasyonlara şehrimizin en güzel şekilde ev sahipliği yapmasıdır. "
Tesis Müdürü Hanifi İspirli ise Başhekim Erdoğan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şehirde yaşayan vatandaş, resmi ve sivil kurum temsilcilerinin konuya gösterdikleri duyarlılığın kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. İspirli "Herkes elini taşın altına koyduğunda hem bizim yükümüz hafifliyor hem de moralmen güçlendiğimizi hissediyoruz. Erzurum 2011 den alnının akıyla çıkacaktır." şeklinde konuştu.
Bu arada günde yaklaşık beş bin civarında vatandaşın hizmet aldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları tanıtım standı açılması yönünde görüş birliğine varan yetkililer, şehirde bazı binalarda uygulanmaya başlanacak olan giydirme projesinin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de uygulanabilirliği için gerekli incelemelerin yapılmasını kararlaştırdılar.