Metro kazasında ölen işçilerin hayatı dramlarla dolu

İzmir'de inşaatı devam eden Üçyol-Üçkuyular metro hattı inşaatında hava kompresör tankının patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Raşit Topal ile Ahmet

İzmir'de inşaatı devam eden Üçyol-Üçkuyular metro hattı inşaatında hava kompresör tankının patlaması sonucu yaşamlarını yitiren Raşit Topal ile Ahmet Ertekin'in hikayeleri yürük burkuyor.

İki çocuk babası Raşit Topal'ın, 14 yıl önce Zonguldak'ta çalıştığı Üzülmez mevkiindeki maden ocağında grizu patlamasında göçük altında kaldığı, üç arkadaşını kaybettiği, kendisinin ise yaralı olarak kurtulup uzun süre tedavi gördüğü ortaya çıktı. Topal'ın ağabeyi Mevlüt Topal'ın da maden kazasında yaşamını yitirdiği kaydedildi. Topal'ın, en son İstanbul'daki bir tünelde çalıştığı, oradaki işi bitince olayda yaralanan kuzeni Hakan Topal ve aynı işyerinde çalışan diğer yeğeni Erol Topal'ın isteğiyle buraya gelip çalışmaya başladığı kaydedildi.

Asıl mesleği kuyumcu kalfalığı olan ve 3,5 yıldır işsiz olan Ertekin'in ise borçlarını ödemek için Topal'la birlikte aynı gün başladığı işte can verdiği belirtildi.

Aynı kaderi paylaşan Raşit Topal ile Ahmet Ertekin'in İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucunda, her ikisinin de genel vücut travması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.