İngiliz Firması İflas Edince İngiliz Turistler Ortada Kaldı

İngiltere'de Türkiye'ye yönelik tatil satışları ile de tanınan, özellikle Ege bölgesinde bulunan küçük kapasiteli konaklama tesislerine turist gönderen ve uçak firması da olan Gold Trail Holidays'in iflas etmesi nedeniyle, firma aracılığı ile Türkiye'ye gelen turistler mağdur oldular

İngiltere'de Türkiye'ye yönelik tatil satışları ile de tanınan, özellikle Ege bölgesinde bulunan küçük kapasiteli konaklama tesislerine turist gönderen ve uçak firması da olan Gold Trail Holidays'in iflas etmesi nedeniyle, firma aracılığı ile Türkiye'ye gelen turistler mağdur oldular. Birçok turist olayın şokunu yaşarken, olaya tepki gösteren İngiliz turistler haklarını arayacaklarını belirttiler. Mağdur olan bazı turistler ise kameralardan kaçtılar.
Firmanın iflas etmesi birçok otel ve konaklama tesisisin paralarını alamaması nedeniyle Türkiye'de bulunan İngiliz turistlerin birçoğu dönmek için hazırlık yapmaya başladı. Durumu iyi olan İngiliz turistlerin bir kısmı ise Türkiye'deki tatilini kendi imkanları ile devam edeceklerini belirttiler.
Didim'de bulunan çeşitli otellerde kalan İngiliz turistlerin çoğu, olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirterek konuşmaktan kaçındılar. Bazı turistler geri dönmek için sabah saatlerinde aracı tur şirketlerine başvurdu.
İngiltere'den Gold Trail Holidays firması aracılığı ile Aydın'ın Didim ilçesine ailesi ile birlikte tatile gelen İngiliz turistlerden Maroly Brocur, durumdan üzüntülü ve gergin olduklarını ifade ederek, "Firmanın iflas etmesi ile adeta ortada kaldık. Geri dönüş biletlerimizin sigorta şirketi tarafından karşılanacağını öğrendik. Ancak firmaya ödediğimiz otel ücretleri firma tarafından konakladığımız otele ödenmediği için bu ücretleri tekrar biz ödemek zorunda kalıyoruz. İngiltere'ye dönünce hakkımızı
arayacağım" diye konuştu.
Tatilcilerden Ieon Winder ise birçok arkadaşının mağdur olduğunu kendisinin tatilinin bitmesine az kaldığını belirterek "Mağdur olduk. Ancak hakkımızı kimden, nasıl isteyeceğimizi bilmiyoruz" dedi.
Mağdur turistlerden 88 yaşındaki Colin Tinberley ise firmaya çok sinirli olduğunu ve durumdan en çok kendilerinin mağdur olduğunu ileri sürerek Gold Trail Holdays yetkililerine tepki gösterdi.