Çatışma ortamına sürüklenme oyununa arkadaşlarımız düşmeyecektir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Aydın İl Binası'na asılı ''Sen Açıldıkça Analarımız Ağlıyor'' yazılı pankartın valilik ve emniyet tarafından indirilmesini eleştirdi.

Çatışma ortamına sürüklenme oyununa arkadaşlarımız düşmeyecektir
Bahçeli, "Pankartları arkadaşlarımız talimat üzerine indirmişlerdir. Emniyet güçleri ile herhangi bir çatışma ortamına sürüklenme oyununa arkadaşlarımız düşmeyecektir" dedi.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine bağlı Çınaraltı mevkiinde öğle yemeği yiyen MHP lideri Bahçeli, gazetecilerin sorularını cevapladı. 60. hükümetin bölücü terör örgütü yerine MHP ile uğraştığını öne süren Bahçeli, "Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki Adalet ve Kalkınma Partisi, özellikle 60. hükümet ve sayın Başbakan bölücü terör yerine Milliyetçi Hareket Partisi'ni hedef almıştır. Bu hedef alma sürecinin 12 Eylül 2010 referandum gününe kadar da devam edeceği anlaşılmaktadır. Bir demokratik hakkı kullanma yolunda parti binasına asılı olan bazı pankartları valilik ve emniyet aracıyla indirme gayretleri, hukuken birçok ikaza rağmen ısrarcı davranışları bu anlamı vermektedir. Ama Milliyetçi Hareket Partisi bu tuzağa düşmeyecektir. Pankartları arkadaşlarımız talimat üzerine indirmişlerdir. Emniyet güçleri ile herhangi bir çatışma ortamına sürüklenme oyununa arkadaşlarımız düşmeyecektir. Ama tarihle bir gün yüzleştiğinde Başbakan bunların hesabını bir gün verecektir" dedi.

MHP'nin çok soğukkanlı ve sabırlı olduğunu belirten Bahçeli, "Bu konuda genelge yayınlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi çok soğukkanlı, sabırlıdır. Bu tür tuzaklara düşmeyecek bir tecrübe birikimine de sahiptir. O bakımdan AK Parti abesle iştigal ediyor. Başbakan rüyalarda yaşıyor" diye konuştu.

İHA