Dondurmada Yeni Trend; İncirli Dondurma

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en modern pastanelerinden birinin sahibi ve yeni keşfettiği damak tatlarını müşterileriyle paylaşmasıyla tanınan Ahmet Tarçın'dan geçen yıl Türkiye'de bir ilk olan zeytinli dondurmanın sonrasında yeni bir lezzeti daha müşterilerinin damak zevkine sundu

Dondurmada Yeni Trend; İncirli Dondurma
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin en modern pastanelerinden birinin sahibi ve yeni keşfettiği damak tatlarını müşterileriyle paylaşmasıyla tanınan Ahmet Tarçın'dan geçen yıl Türkiye'de bir ilk olan zeytinli dondurmanın sonrasında yeni bir lezzeti daha müşterilerinin damak zevkine sundu.
Ayvalık'ın en işlek caddesi olan Talat Paşa'da üç kuşak boyunca nesilden nesile devam eden pastanenin sahibi Ahmet Tarçın ve imalat ustası Miray Anaz'dan yepyeni bir damak tadı, Aydın'ın meşhur incirlerini (yemiş) kullanarak hazırladığı dondurmayı bugün ilk kez Ayvalık'lı yerli ve yabancı turistlerle, müşterilerinin damak zevkine sundu.
Dedelerinden aldıkları bayrağı üç kuşak boyunca sürdüren Tarçın ailesinin üçüncü nesil temsilcisi Ahmet Tarçın, "Geçen yıl ürettiğimiz zeytinli dondurma ve zeytinli baklava inanılmaz ilgi görmüştü. Hatta zeytinli dondurmamızı özel taleple komşumuz Yunanistan'a bağlı Midilli Adası'na da götürmüş ve orada da çok büyük ilgi görmüştük. Bu yıl kış boyunca imalathanemizi laboratuar gibi kullanarak pek deneyimlerden sonra yine Türkiye'de ilk kez ürettiğimiz incirli dondurmayı, dondurma meraklılarının damak zevkine sunmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi.
Pastanenin imalathanesinde 50 yıldan bu yana çalışan Miray Anaz adlı usta da, "Önümüzdeki günlerde daha da farklı damak zevklerini meraklılarıyla buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz. Amacımız Ayvalık halkı ile tatillerini bu güzel yörede geçirmekte olan misafirlerimizi yepyeni ve hiçbir yerde bulamayacakları tatlarla buluşturmak" diye konuştu.
Ahmet Tarçın ve Miray Anaz tüm ısrarlara rağmen, incirli dondurmanın tarifini ve püf noktasını sır gibi saklayarak, en ufak bir ipucu vermediler. İlk günden çok büyük ilgi gören incirli dondurma kısa bir süre içinde tükendi. Midilli Adası'ndan ilçede Perşembe günleri kurulan pazara gelen Rum turistler, yeni üretilen incirli dondurmadan tadarken, günü birlik geldikleri Ayvalık'tan, Midilli'ye götürmek üzere kilolarca zeytinli baklava, lor tatlısı ile sakızlı kurabiyelerden satın aldıkları görüldü.