Sevgi Eli'nden Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı

Denizli Belediyesi, son dönemlerde Sevgi Eli'nin adının kullanılarak vatandaşlardan yardım talep edilmesinin belirlenmesi üzerine harekete geçerek, hayırseverleri ve ihtiyaç sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı

Sevgi Eli'nden Vatandaşlara Dolandırıcılık Uyarısı
Denizli Belediyesi, son dönemlerde Sevgi Eli'nin adının kullanılarak vatandaşlardan yardım talep edilmesinin belirlenmesi üzerine harekete geçerek, hayırseverleri ve ihtiyaç sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı.
Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Eli, hayırseverlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ederken, bazı kişilerin Sevgi Eli'nden geldiğini söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi. Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, hayırsever vatandaşları ve ihtiyaç sahiplerini dolandırıcılara karşı uyardı. Sevgi Eli'nin hiçbir kişinin evine giderek ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi talebinde bulunmadığını ifade eden Otaklı, "Son dönemlerde Sevgi Eli'nin ismi kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı yönünde ihbarlar alıyoruz. Dolandırıcılar, vatandaşların evine giderek Sevgi Eli'nden geldiklerini belirtip, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere para ve çeşitli eşyalar istiyorlar. Son olarak yaşlı bir amcanın evine gidip sigara ikramında bulunarak bayıltıp hırsızlık yapıldığı yönünde ihbar geldi. Vatandaşlarımızı söz konusu dolandırıcılara karşı uyarıyoruz. Hiçbir vatandaşımız evine gelip yardım isteyen kişilere itibar etmesin. Onların ikramlarını asla kabul etmesin. Denizli Belediyesi Sevgi Eli, hiçbir kimsenin evine gidip yardım istemez. Hayırseverlerimizin yardımlarını mağazamızda kabul ediyoruz" dedi.
Bazı dolandırıcıların ise, Denizli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ile Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü elemanları gibi kendilerini tanıttığını belirten Otaklı, "Bazı dolandırıcılar da, yardıma ihtiyacı olan ailelerin evlerine giderek, maaş bağlanacağını, Ramazan ayında ise gıda yardımı yapılacağı yalanını söylüyor. Özellikle Anafartalar Mahallesi'nden bu konuyla ilgili şikayetler geliyor. Gerek valiliğimiz gerekse belediyemiz ekipleri resmi araçlarla yardım edilecek ailenin evine gider ve yaka kartları vardır. Ayrıca maaş bağlanması ya da gıda yardımı için de para talebinde bulunmaz. 50 lira ile 800 lira arasında değişen para istemişler. Böyle durumlarda vatandaşların belediyeyi aramalarını istiyoruz" dedi.