'Türk yoğurdu'nun kabındaki Yunanlı, 400 bin lira karşılığında tazminat davasından vazgeçiyor

İsveç'te süt ürünleri alanında faaliyet gösteren bir firman, 'Türk yoğurdu' adını verdiği ürünün kabında fotoğrafını karşıladığı Yunan vatandaşını ikn

İsveç'te süt ürünleri alanında faaliyet gösteren bir firman, 'Türk yoğurdu' adını verdiği ürünün kabında fotoğrafını karşıladığı Yunan vatandaşını ikna etmeyi başardı.

Lindhals Süt Ürünleri adlı şirket, yoğurt kaplarının üzerinde 'Türk yoğurdu' ifadesiyle birlikte uzun bıyıklarıyla dikkat çeken bir adamın fotoğrafını kullanmıştı. "Yoğurt, Türk yoğurdu olabilir ama ben Türk değilim." diyen Minas Karatzoglis, firma aleyhine 50 milyon kronluk dava açmıştı.

Söz konusu fotoğrafı 8 yıldır yoğurt kapları üzerinde kullanan Lindhals firması, şikayetçi olan Yunanlıyla anlaştı. İsveçli yoğurt firması, davadan vazgeçmesi için Yunan vatandaşına 1,5 – 2 milyon kron (yaklaşık 400 bin lira) ödemeyi kabul etti.

Firmanın sahibi Anders Lindhal, fotoğrafı bir ajanstan satın aldıkları için kendilerinin hatalı olmadığını fakat Yunanistan'da hakim karşısına çıkmak istemedikleri için bu parayı ödeyeceklerini ifade etti. Lindhal, ödedikleri parayı fotoğraf ajansından isteyeceklerini de sözlerine ekledi.