Tasfiyeyi millet yapar, biz sadece takviye yaptık

Saadet Partisi'nin olaylı kongresinin yankıları sürüyor. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, 'Erbakan'ı ve eski isimleri tasfiye kongresi' yorumlarına karşı çıktı. SP lideri, "Siya-setçileri millet tasfiye eder. Tasfiye değil, takviye kongresi yaptık." dedi. Şevket Kazan ise olağanüstü kongre istedi.

Saadet Partisi'nin (SP) olaylı kongresinin yankıları sürüyor. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, 'aksaçlılar' olarak adlandırılan Necmettin Erbakan'a yakın isimlerin hedefinde. Bu isimleri yönetime almayan Kurtulmuş, ağır eleştirilere muhatap olurken bir yandan da 'olağanüstü kongre' baskısı altında. Parti Genel Merkezi'nde dün açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "Erbakan'ı ve eski isimleri tasfiye kongresi" yorumlarına karşı çıktı. SP lideri, "Bu ülkede siyasetçileri millet tasfiye eder. Tasfiye değil, takviye kongresi yaptık.'' dedi. Kurtulmuş, parti ekseninde hiçbir kayma olmadığını vurguladı. Bunun yerine 'değişmeden yenileşme' ve gençleşme sağlandığını savundu. "Bu dava kimsenin hayatıyla kaim değildir." ifadesini kullandı. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'la ilişkilerinin resmi bir ilişki olmadığını ifade ederken kendisinin tecrübesinden yararlanmaya devam edeceklerini söyledi.

Erbakan'ın kurmaylarından Şevket Kazan'ın, 'Cezasını çekecek' yönündeki sözlerine de, "Parti içinde olanlar, dedikodu mahiyetinde milletin ve basının önünde konuşmaz." tepkisini gösterdi. SP lideri, tercihini gençleşmeden yana koyarken tecrübeli isimleri de dışlamadığını kaydetti.

'Ak Saçlılar'  YENİ KONGRE İSTİYOR
Öte yandan, kongre sonucuna tepkili olan Erbakan ve çevresindekilerin, en kısa zamanda yeniden olağanüstü kongreye gitmek için çalışmalar başlattığı öğrenildi. Olağanüstü kongre için 210 delegenin imzası gerekiyor. SP kulislerinde Erbakan ve arkadaşlarının bu sayıyı rahatlıkla bulacağı öne sürülüyor. Flash Televizyonu'nun sabah programında konuşan Şevket Kazan, kongrenin yenileneceğini iddia etti. Numan Kurtulmuş'tan da bu yönde bir adım atmasını beklediklerini söyledi. Kazan, "Ben çalışmak istediğim kişilerle çalışmak isterim, dedi. Tabii camianın, partinin istediğiyle çalışmak lazım. O ilk kez genel başkan olduğu için bunu bilmiyor. Hata düzeltilmeli ve özür dilenecek bir kongre yapılmalıdır.'' diye konuştu. Aksi takdirde mevcut yönetimin önümüzdeki seçimlere gidemeyeceği uyarısında bulundu.

Zaman