(özel)-emlak Dolandırıcılarına Broşürlü Uyarı

Korsan emlakçılara karşı hem hukuk hem de uyarıcı broşürlerle savaş açan Muğla Emlak Müşavirleri Derneği; Türkçe, İngilizce ve Almanca olarak 5 bin adet uyarıcı broşür bastırdı.

(özel)-emlak Dolandırıcılarına Broşürlü Uyarı
Türkiye'de yabancılara en fazla emlak satışının yapıldığı Muğla'da, satış yapılırken korsan emlakçılar tarafından birçok yabancı uyruklu vatandaşın da dolandırıldığı açıklandı.
Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ziya Ercan, her yıl birçok yabancı uyruklu vatandaşın korsan emlakçılar tarafından dolandırıldığına dikkat çekerken, Valilik, İl Jandarma Komutanlığı, Tapu Müdürlükleri ve Emlakçılar olarak hukuk mücadelesi başlattıklarını açıkladı. Ercan yaptığı açıklamada, "Gerek Türk vatandaşları, gerekse yabancı uyruklu vatandaşlarımız Muğla'dan emlak satın alırken zaman zaman Emlakçılıkla uzaktan yakından alakası olmayan korsan emlakçılar tarafından dolandırılıyor. Bunun önüne geçebilmek için Türkçe, İngilizce ve Almanca üç dilde 5 bin adet broşür bastırdık. Bastırdığımız broşürleri ATM Dalaman Dış Hatlar ve Milas Bodrum Dış Hatlar terminallerinde, turizm bürolarında, karakollara, kahvehanelere dağıtıyoruz. Vatandaşlarımızın ve yabancıların mülk edinirken dikkat etmeleri gereken hususlar başlığı altında bastırdığımız broşürler ile mülk alan herkesi uyarmaya çalışıyoruz" dedi.
Türkiye'den mülk satın alacak yerli ve yabancı vatandaşların dikkat etmesi gereken konularda da bilgi veren Ercan, "Konut veya arsanın tapu kaydı önemli. Konut ise tapu kaydı, arsa ise belediye ve il özel idareden imar durumu bakılmalı. İmar planında konut olarak tescil edilmesi gerekir, tapu yoksa kesinlikle almayın. Tapu üzerinde şerh olup olmadığına dikkat edilmeli, alınacak gayrimenkul mutlaka yerinde görülmeli, binanın yapı ruhsatının olup olmadığı mutlaka bakılmalı, gayrimenkul üzerinde haciz olup olmadığı mutlaka bakılmalı" dedi.
ATM Dalaman Dış Hatlar Terminalinde üç dilde bastırılan Bin adet broşür dağıtımı öncesi Dalaman'da toplantı yapan Muğla Emlak Müşavirleri Derneği üyelerinin toplantısına, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Dalaman belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Ortaca Emniyet Müdür Yardımcısı Said Köksal, Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Müdürü İsmail Yenigelen, tapu müdürleri ve emlakçılar katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakamlar, emlakçılık sektöründe kayıt dışı hizmet verenlere karşı yasal bir prosedür çerçevesinde denetimlerin sürdürüleceğini açıkladılar.
Toplantı sonrası Muğla Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı ve üyeleri ATM Dalaman dış Hatlar Terminalinde Ürdün ve İngiltere'den gelen turistlere broşür dağıttı. Yabancı turistlere broşürün içeriği hakkında bilgi verildi.