Kocaman'ın formasının hakkını vereceğim

Fenerbahçe'nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği tek yabancı transferi olan Miroslav Stoch, yeni sezonda giyeceği 11 numaranın hakkını vereceğini söyledi. Teknik Direktör Aykut ...



Fenerbahçe'nin şimdiye kadar gerçekleştirdiği tek yabancı transferi olan Miroslav Stoch, yeni sezonda giyeceği 11 numaranın hakkını vereceğini söyledi. Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın Sarı-Lacivertli takımdaki futbolculuk yıllarında 11 numaralı formayı giydiğini hatırlatan Stoch, "Hocamın formasına layık olacağım." dedi.

Fenerbahçe'nin flaş transferi Miroslav Stoch, Sarı-Lacivertli takımın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Genk kampında basın mensuplarının karşısına çıkarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Stoch ilk olarak takımdaki atmosferi değerlendirirken, "Şu an ortamdan memnunum. Henüz bir gün olmasına rağmen arkadaş ortamından, herkesin birbirine ve bana yardım etmesinden çok memnunum." dedi.
Önümüzdeki sezon Sarı-Lacivertli takımda Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yıllarca giydiği 11 numaralı formayı giyeceği için heyecanlandığını ifade eden Slovak yıldız, "Büyük ihtimalle 11 numaralı formayı giyeceğim. 11 numarayı hocamız Aykut Kocaman'ın da bir zamanlar giydiğini biliyorum. Bu formaya layık olmak ve hocamı mahcup etmemek için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu.
Transferindeki polemikler ve F.Bahçe ile G.Saray'ın karşı karşıya gelmesi hakkında yöneltilen soruya ise Stoch, "Fenerbahçe ve G.Saray arasında bir çekişme yaşandığı doğru. Ancak Fenerbahçe'ye gelmek benim tercihimdi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir ekip ve her sene şampiyonluğa oynayan büyük kulüplerinden biri. Gelmeyi ben istedim ve kararımda etkili olan şey kendi tercihim oldu. Ancak Real Madrid ve Manchester City'nin bana transfer teklifi olduğu yönündeçıkan haberler gerçek değil." diye cevap verdi.
21 yaşındaki yıldız futbolcu, oynadığı mevki ve forma rekabeti hakkındaki bir soruya da şu cevabı verdi: "Yedek kalırsam bu durum hocamızın kararı olur. Hocamızın kararına da sonuna kadar saygılı olurum. Futbolda bunlar olabilir, zaman zaman kenarda da kalabilirsiniz. Ben de buna saygı duyarım. Sol açık ve sağ açıkta oynayabiliyorum. Ancak tercih olarak sorarsanız, sol açıkta oynamak isterim."
Türkiye'deki kariyer planı hakkında kendisine yöneltilen soruyu, "Kaliteme güveniyorum. Elbette tecrübe eksiğim var. Buraya gelme nedenim de bu. Fenerbahçe'de deneyim kazanacağım. Hem kariyerime hem de Fenerbahçe'ye katkı sağlamak istiyorum." şeklinde cevapladı.
Twente ile Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı Fenerbahçe maçındaki atmosferi de değerlendiren Slovak futbolcu, son olarak şunları söyledi: "Maç öncesinde idman için stada girdiğim zaman stadın taraftarsız halinden çok etkilendim. Bir sonraki günde ise taraftarın oluşturduğu ortam bende büyük etki bıraktı. Onların desteği ve atmosfer çok güzeldi. O zaman Fenerbahçe'nin üst düzey şartlarının olduğu bir kulüp olduğu fikri kafamda oluşmuştu. O zamanlar bir teklif yoktu ama teklif aldığım zaman da Fenerbahçe'yi seçtim."
Emre Belözoğlu idmanı terk etti
Fenerbahçe'nin Belçika'nın Genk şehrinde yaptığı hazırlık kampında tatsız bir olay yaşandı. G.Saraylı olduğu iddia edilen bir taraftarın Emre Belözoğlu'na laf atması ortamı gerdi. Sinirlerine hakim olamayan milli futbolcu, kramponlarını fırlattı ve idmanı terk etti. Bu olay Sarı-Lacivertli futbolcuların moralini bozarken bundan sonra gurbetçi taraftarların idmanları yakından izlememesi yönünde karar alındı. Ailesine laf eden taraftara sinirlenen Emre Belözoğlu, Teknik Direktör Aykut Kocaman'dan izin isteyerek idmanı yarıda bıraktı.

Zaman