Alibeyköy'de tapu sorununa çifte çözüm getirildi

Eyüp Belediye Meclisi'nde Alibeyköy İmar Planı'na eklenen plan notu ile arazi eğiminden dolayı açığa çıkan bodrum katların iskan edilebilmesine imkan

Eyüp Belediye Meclisi'nde Alibeyköy İmar Planı'na eklenen plan notu ile arazi eğiminden dolayı açığa çıkan bodrum katların iskan edilebilmesine imkan sağlandı.

Eyüp Belediye Meclisi, Alibeyköylüleri yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Alibeyköy İmar Planı'na eklenen plan notu, Belediye Meclisi'nde kabul edildi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu.

Plan notu, arazi eğiminden dolayı açığa çıkan bodrum katların iskan edilebilmesine imkan sağlıyor. Alibeyköy'de eğimden dolayı açığa çıkan ve bazı yerlerde 6-7 katı bulan katlar iskan edilemiyordu. İstanbul İmar Yönetmeliği'ne göre, 2 bodrum kat iskan edilebilirken, plan notu çalışmasıyla 2'den fazla açığa çıkan katlar belli şartlar yerine getirilirse iskan edilebilecek.

Bu çalışma sayesinde arzu eden, istekte bulunan gecekondu sahibi çok düşük bedellerle daire sahibi olabilecek. Bu sayede hem istekli gecekondu sahibinin arzusu yerine gelecek, hem de iskansız kalan alanlar yeni sahiplerini bulacak.

Eyüp Belediyesi, bölgedeki gecekondu sahiplerinin mağdur edilmemesi için de plan notuna bazı şartlar da koydu. Bu şartlara göre, plan notundan yararlanmak isteyen binalar için inisiyatif istekli gecekondu sahibinde olacak. Belediye de bu hakları koruyacak, gecekonduya tapu verilinceye kadar iskan işlemi gerçekleşmeyecek. En önemli husus ise bu uygulamanın sadece istekli olan gecekonduları tapu sahibi yapmaya yönelik hazırlanmış olması.

Plan notu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilirse, Alibeyköy'un kronikleşmiş bu önemli iki sorunu da çözüme kavuşmuş olacak.