CHP İl Başkanı Gezmiş'ten vatandaşa referandumda 'hayır oyu kullanın' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, vatandaşlara referandumda 'hayır' oyu kullanmaları yönünde çağrı yaptı.

Aykut Gezmiş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş, vatandaşlara referandumda 'hayır' oyu kullanmaları yönünde çağrı yaptı.

Aykut Gezmiş, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 Eylül tarihinde anayasa değişiklik paketini içeren referandumun yapılacağını hatırlattı. AK Parti tarafından tek başına hazırlanan paketi "AK Parti paketi" olarak nitelendiren Gezmiş, paketin aceleye getirilmemesi ve mutlaka toplumsal mutabakatın sağlanması gerektiğini aktardı.

Meclisteki bütün siyasi partilerinn, 12 Eylül Anayasası'nın değiştirilmesine sıcak bakarken AK Parti'nin kendisinden başka herkesi yok sayarak anayasayı tek başına değiştirmeye kalktığını öne süren Gezmiş, şöyle devam etti: "Bir partinin mutfağında anayasa hazırlanamaz. Çoğu kişinin detaylarını bilmediği, halkın anlamadığı ve yeterince tartışılmamış bir paketi önümüze getiriyorlar 'Evet' veya 'Hayır' deyin, diyorlar. Bu referandumda dünyada başka bir örneği olmayacak şekilde 26 tane ayrı soruya 1 tane cevap verilecektir. Bunun amacı kafa karışıklığı yaratarak AK Parti'nin gizli hedefini halktan saklamaktır. Bu gizli hedef 'Yüksek Yargı'dır. Bu paket adeta içine 100 gram domuz eti konmuş, 1 kilogram kıymaya benzemektedir. Halkımıza 'Bu kıyma, ama çoğu zararsız!' diyerek yedirilmeye çalışılmaktadır."

Türk halkının gündeminin referandum olmadığını savunan Gezmiş, halkın asıl gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu aktararak,"Ancak görüyoruz ki, 12 Eylül günü yapılacak olan referandumla oylanacak olan pakette, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukla ilgili 1 tane madde yoktur. Bu değişiklik işsiz, işçi, emekli ve köylünün sorunlarını çözmeyecek, açlığı gidermeyecek, hakları yeteri kadar genişletmeyecekse ve 8 yıllık AK Parti icraatlarında da bu sorunlar çözülmemişse, AK Partililer hangi yüzle halka gidip bu referandumda 'evet deyin' diyecekler? Bu referandum halkın gündeminin değil, AK Parti'nin gizli gündeminin oylamasıdır." diye konuştu.

Referanduma Türk halkına "Hayır" demesi çağrısında bulunan Gezmiş, "İlk seçimde gerçekleşecek olan CHP iktidarında, toplumsal barış ve uzlaşıyla bu anayasanın kapsamlı şekilde değiştirileceği sözünü veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde, halkımızı bu referandumda "Hayır" oyu kullanmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.